Kyyjärven verkkolehti | tammikuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Armi Lautanen saateltiin viimeiselle matkalle

Armi Vihtori Lautanen kuoli äkillisesti kotonaan 2.1.2008. Hänet siunattiin Kyyjärven kappelissa lauantaina 19.1.2008. Muistotilaisuus oli Kivirannassa.



Armi Lautanen saateltiin viimeiselle matkalle

19.1.2007 Olavi Vallivara

Armi Vihtori Lautanen kuoli äkillisesti kotonaan 2.1.2008. Hänet siunattiin Kyyjärven kappelissa lauantaina 19.1.2008. Muistotilaisuus oli Kivirannassa.

Armi Lautanen syntyi Kyyjärven Hirvijoella 28.12.1930.Hän oli Adiel ja Lydia Lautasen perheen viidenneksi vanhin poika. Kouluvuosien mentyä hän lähti isän ja veljien mukana rakennustöihin.Lautasten miehille oli annettu käden taidot, joita Armikin sai elämässään käyttää. Armi ja Kyllikki vihittiin avioliittoon kesällä 1954. Siitä alkoi pitkä yhteinen elämäntaival. Ensin asuttiin Kyllikin kotona Nurmijoella, sitten Löytösen vintillä ja sieltä Terveystalolle talonmieheksi. Eerolan kotiin tultiin Armin isää vanhentamaan ja tässä kodissa on asuttu lähes 50 vuotta. Armi oli työteliäs ja auttavainen luonteeltaan. Riihimäessä hän kulki nuorempana metsätöissä. Harsunkankaalta mentiin suksessa Riihimäkeen, jossa oltiin aina viikko hakkuulla. Monilla rakennuksilla Armi oli kirvesmiehenä naapurin Matin muuratessa. Kunnan kirvesmiehenä hän oli viimeiseksi 20 vuotta. Armi oli aina Kyllikin kanssa mukana, kun kylällä jotakin yhdessä tehtiin. Kyvyn talkoissa hän oli innolla mukana,kun järjestettiin uudenvuoden kisoja.Marjastaminen ja kalastus kuuluivat hänen harrastuksiinsa. Armi oli naapurin lapsille kuin toinen isä. "Ukoksi" Eijan lapset Mari ja Maija häntä tuttavallisesti nimittikin. Armilla oli paljon ystäviä. Kappeli täyttyi siunaustilaisuudessa. Muistotilaisuudessa soitti Tuula sedälleen huilulla kanttorin säestyksellä, Raija ja Leila lukivat adressit ja kirkkoherra puhui.Armia jäivät kaipaamaan Kyllikki puoliso, veljet ja sisar perheineen,sukulaiset,ystävät ja naapurit.