Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogitVasen valikkoKuulumiset

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Metsäopetusta metsässä

15.4.2009 Kaisa Tamminen/Perusopetus

Metsänhoitoyhdistyksen väki tarjosi koululaisille mukavan tuokion metsässä. Väki haettiin koululta bussilla Peuralinnan tienhaaraan. Siinä jalkauduttiin kuuntelemaan asiantuntevaa opastusta.

Viitosen väki pohti reissun jälkeen ryhmissä, mitä oli opittu.

Metsurilla on päässä kypärä ja visiiri naaman edessä, että purut eivät lennä silmiin. Värikäs takki erottuu metsästä. Viiltohousut on myös metsurilla, koska jos moottorisahan terä menee housuihin, niin viiltohousut suojaavat. Teräskärkiset suojasaappaat suojaavat jalkoja. Metsuri hoitaa taimikkoalueita. Hän kaataa ne puut, jotka hän haluaa. Metsurin kannattaa varoa, kun hän kaataa puita, että hän ei vahingoita muita puita. (Lotta, Matias, Riku ja Sami)

Eka kerran taimia käydään tarkistamassa, kun ne ovat metrin korkuisia. Seuraavan kerran ne tarkistetaan, kun ne on neljän metrin korkuisia. Ylispuut ovat suojana kuusen taimille. Hehtaari on 100mx100m ja sille jätetään 2000 taimea. Jos hirvi syö taimesta latvan, niin se taimi kuolee. Puron varrelle jätetään kummallekin puolelle 10 metriä suoja-aluetta. Puita ei kaadeta puron varsilta, ettei ravinteita joutuisi veteen. Jos ravinteita pääsee veteen, ne alkavat rehevöitymään. Niissä puissa liikkuu liito-oravia. (Tilla, Anni, Joni ja Miro)

Metsäkoneiden lähelle ei saanut mennä, kun ne olivat käynnissä. Hakkuukone katkoi puita, karsi ja pätki paloja. Sitten se laittoi puut pinoon. Hakkuukoneessa on tietokone, joka laskee kaadettujen puiden määrän. Hakkuukone kaatoi leppiä. Lepät sahattiin siksi, että uudet taimet saisivat valoa. Yksi kone kuljetti puita pinoon. Pienemmät puut menevät sellutehtaalle. Tukkipuut menevät sahalle. (Juha, Veeti ja Anniina)