Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogit

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Raahessa raastava keli ja peli

25.11.2008 Kyyjärven Kyky - Hannu Kalliojärvi

Betonimies Koskela ilmoitti joukkueelle selkeät ohjeet kun miehistö saapui Merikadun pukukoppiin.

Täällä ei hävitä, tärkeimmät voitot on viimeisen kolmen vuoden aikana täältä haettu ja emme tee poikkeusta tänäänkään. Korpraalin sanat upposi joukkueen tajuntaan, ensimmäinen vierasvoitto matkasi rajuilman mukana kohti Kyyjärveä. 

Keli ja peli olivat todella rajuja, mutta niin oli betonimiesten tahtokin. Kyky-Betset oli edellisviikon jälkeen luopunut Belaruksen vahvistuksesta, Aliakse Yeuthukovich oli jo Minskissä perheensä luona. Lataus neljänpisteen matsiin löytyi kuten odotinkin, Saloisten Salama ja Merikadun sali on meille paras mahdollinen yhdistelmä. 

Marko Äijälän kanssa tehty yhteistyö ja tiukat keskenäiset kamppailut vuodesta toiseen saa betonimiehet syttymään. Keskittyminen ja kurinalaisuus olivat nyt kauden parasta, Äijälän kommentit olivat oikeita, kun hän valitsi kolme parasta laitapelaajaa ottelusta, Mäkelä hakkurina ja yleismiehet Koskela ja Darra. Darius muuten pokkasi vaihteeksi palkinnon.  Älkää kyllästykö mutta taas kerran, meidän vaihtopenkki astui esiin kun pelattiin ns. tärkeistä palloista. 

Neljännen erän ratkaisijat tuli vaihdosta, Niemen Tomi passasi, puollusti ja syötti 
loistavasti. Väliahon Mikko tuurasi parin torjunnan arvoisesti kentän kokeneinta Lampelan Juhaa, joka oli tehokas keskellä niin torjunnassa kuin hyökkäyksessä. Kantosen Jari, takakenttien myyrä ei anna periksi, ilmaistarjoilua ei hänen tontilla harrasteta kaikki pallot on pelattavissa !

Erien kulku oli vaihtelevaa. Ensimäinen hävittiin 26-24, olisi voinut tulla meillekkin mutta tehtiin omia virheitä. Toiseen sovittiin, että nyt tehdään pisteitä vaan itelle ja sehän tehos, 17-25 tauolle ja hakemaan uutta latinkia. Kolmas alkoi kuten arvelinkin, Läjä pyöräytti rotaationsa ja alku oli sen mukainen. Salaman hakkuri Savela takoi tauluun numerot 6-1, seuraavan kerran 7-2 kun saatin Darra syöttöruutun ja alkoi kiri. Liettuan poika tempoi viiden pinnan putken ja päästiin peliin mukaan, siinä taisi iskeä Salama betoniseinään. Erä Nopolaan  20-25. 

Neljänteen tuli muutoksia Salsan riveissä, Läjä ja Jylkkä kuusikkoon ja uusi vaihde peliin. 9-9 asti vuoroteltiin kunnes Darran avuilla mentiin 9-12 ja aina 12-15 johdettiin. Pekka Länkinen halusi vielä muistuttaa mikä on vanhanajan perusleija ja täräytti SalSan viiden pinnan putken. Vaihtoruletti päälle ja Salaman iskuja torjumaan, penkiltä saapuneet sankarimme pysäyttivät ukkosmyrskyn ja jatkopalloihin päätyi erä 25-27. 

Edessä oli raastava matka talven pahimassa kelissä kohti Nopolaa  mutta se ei tuntunut miltään kun mukaan saatiin pisteet. Kiitos pojat, se oli lepanski syöttö ja joukkuevoitto.  

Sunnuintaina samaa rataa ja TornioLentis-88 kuten yleisökin tervetuloa, aika sama klo 19.00