Kyyjärven verkkolehti | joulukuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Taimi Kirvesmäki saateltiin haudan lepoon

Taimi Kirvesmäki siunattiin viimeiselle matkalle lauantaina 18.12.2010 Kyyjärven kappelissa. Muistotilaisuus oli hautauksen jälkeen Kyyjärven kirkon seurakuntasalissa.



Katso lisäkuvat   

Taimi Kirvesmäki saateltiin haudan lepoon

18.12.2010 Olavi Vallivaara

Taimi Kirvesmäki siunattiin viimeiselle matkalle lauantaina 18.12.2010 Kyyjärven kappelissa. Muistotilaisuus oli hautauksen jälkeen Kyyjärven kirkon seurakuntasalissa.

Taimi Kirvesmäki e. Ohranen syntyi 30.12.1934 Saunakylän Lehtolassa Tyyne ja Oskari Ohrasen perheeseen. Hän varttui viiden sisaren ja kolmen veljen kanssa lapsuuskodissaan. Kansakoulun hän kävi Saunakylässä. Nuoruuden päivinä hän tutustui Kumpulan Lehtolasta olevaan Kirvesmäen Eeroon. Avioliittoon heidät vihittiin keväällä 1953. Vuonna 1954 hankittiin ensimmäinen yhteinen koti "Korpela" Kumpulasta. Eero kunnosti talon ja navetan. Heidän avioliitostaan syntyivät lapset: Anita ja Ari. Taimi hoiti lapsia, kotia ja karjaa. Eero kävi metsätöissä ja yhdessä tehtiin peltotöitä. Taimin ja Eeron haave uudesta kodista keskemmälle Kumpulan kylää toteutui, kun saatiin hankittua "Välilehdon" tila. Sinne rakennettiin uusi koti, joka valmistui vuonna 1982. Se tuntui 28 Korpelassa vietetyn vuoden jälkeen hienolta asialta. Eero laajensi navettaa ja näin voitiin elämää jatkaa entistä paremmissa merkeissä. Taimilla oli käden taidot ja ahkera mieli. Hän oli mukana Kumpulankylän kuorossa, jota seurakunnan kanttori veti. Taimi oli luonteeltaan vaatimaton, mutta lämminhenkinen. Sairauden myötä jouduttiin luopumaan karjasta ja Taimi toimi lastenhoitajana. Elämän viimeisiä vuosia sävytti sairaus, joka vähitellen vei voimia. Taimi nukkui pois äkillisesti tästä ajasta 9.12.2010. Äiti, puoliso ja mummo on jättänyt tyhjän paikan kotiinsa, mutta kiitollisen mielen läheisten sydämiin. Yli 57 vuotta oli yhteistä elämää Eero puolison kanssa. Taimia jäivät kaipaamaan puoliso, lapset, lastenlapset ja läheiset.

Taimin siunasi khra Olavi Vallivaara Kyyjärven kappelissa ja kanttorina oli Minna Erkkilä. Läheiset kantoivat hänet kirkkomaahan ja peittivät haudan muistotilaisuuden jälkeen. Monien läheisten, ystävien ja kyläläisten laskema kukkakumpu jäi muistuttamaan rakkaan ihmisen kaipauksesta. Muistotilaisuudessa Kyyjärven kirkossa puhui kirkkoherra, adressit lukivat lastenlapset Vuokko ja Tarja sekä yhdessä laulettiin virsiä.