Kyyjärven verkkolehti | tammikuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Jätevedenpuhdistamon rakentaminen jatkuu

9.01.2009 Erkki Sorsamäki

Kyyjärven jätevedenpuhdistamo hankkeen neljäs työmaakokous pidettiin Kyyjärvellä keskiviikkona 7.01.2009.

Jätevedenpuhdistamo hankkeen työt etenevät suunnitelmien mukaisesti. Hankkeen on määrä valmistua 28.03.2009 mennessä.

Kokouksesa todettiin rakentamisen tämänhetkinen tilanne. Rakennusteknisten töiden osalla sisustus, matto- ja maalaustyöt ovat meneillään. Koneteknisten töiden osalla prosessiputkitus- ja laiteasennustyöt ovat aikataulun mukaisessa vaiheessa. Sähkö- instumentointityöt ajoittuvat tammikuun puolenvälin jälkeen.  Koskiniemen jätevedenpumppaamon saneerausurakan ja kaukovalvontaan liittyvät työt toteuttaa Sähkö- ja Laitostekniikka Slatek Ky Oulusta. Kaukovalvonnan piiriin tulevat Koskiniemen pumppaamo, Sormiharjun vedenottamo ja Harsunkankaan ylävesisäiliö.

Siirtoviemärin ja purkuputken rakennustyöt ovat loppusuoralla. Suunnitelman mukaan purkuputki on sijoitettu Nopolanjoen pohjaan ja liitos nykyiseen purkuputkeen olisi toteutettava järvessä.  Sen todettiin olevan teknisesti vaikea. Tästä johtuen purkuputken loppuosan linjauksessa on suunnitteilla muutos. Putki sijoitetaan uuden linjauksen mukaan pois Nopolanjoesta. Suunnittelija tutkii ja varmistaa toteutuksen tekniset edellytykset. Vanhan purkuputken liitoskohtaan rakennettaisiin liitoskaivo ja liitos voitaisiin tehdä maalla. (muutospiirustus)

Siirtoviemärin rakentamisen aikataulua jatkettiin 28.2.2009 saakka.

Keski-Suomen ympäristökeskus on antanut kaksi kunnan hakemaa Eakr- avustukseen liittyvää maksatuspäätöstä joulukuussa 2008. Tältä osin maksatukset ovat ajantasalla ja kunnossa.