Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyypartio 20 vuotta !

1.6.05 Eevaliisa Hakola

Partiolippukuntamme täytti pyöret 20 vuotta toukokuun lopulla. Kyypartion historian pitkäaikaisin lippukunnanjohtaja Erik Holmberg eli Kyy Eki muistetee menneitä seuraavasti.

28.5.1985 tehtiin "monnarin" kahviossa päätös perustaa partiolippukunta. Käytännössä toiminta oli jo alkanut, mutta virallinen pöytäkirja laadittiin silloin. Kokouksessa puheenjohtajana toimi Anna-Maija Harjupatana ja sihteerinä Irmeli Uusisalo. Kokous valitsi ensimmäiseksi lippukunnanjohtajaksi Minna Tuhkion ja johtokuntaan Tapio Mäntysen, Terttu Sillanpään ja Irma Huhtalan. Näin toiminta käynnistyi kahden aikuisen vetämänä 37:lle partiolaiselle. Toiminnassa oli sudenpentulaumat tytöille ja pojille. Minna luotsasi Kyypartioksi nimettyä lippukuntaa vuoden 1987 syksyyn, jolloin uudeksi lpkj:si valittiin Maija-Liisa Immonen. Kyypartion taustayhteisönä on seurakunta ja sen tiloista löytyy tärkeä kokoontumispaikkamme "kolo".

Vuonna 1990 jäsenmäärä notkahti tusinaan, mutta jo seuraavana vuonna osallistujien määrä nousi huimasti, ollen vuoden lopussa jo 70. Kevään 1991 lippukuntakokouksessa valittiin lippukunnanjohtajaksi Erik Holmberg. Silloin "Kypassa" oli sellainen porukka, että into oli nuorilla päällä ja uusi vetäjä sai paljon toiveita, lähes vaatimuksia järjestää monipuolista tekemistä. Ja näin tapahtui; vastuuta annettiin ja sitä myös kannettiin, aina lasten vanhempia myöten. Vanhempien tuki on ollut erittäin tärkeää. Nyt ovat silloiset vj:t ja vaeltajat jo maailmalla, mutta vauhtia on riittänyt ihan tähän päivään saakka.

Kyypartion täyttäessä 10 vuotta saimme oman lipun ja huivitunnuksen. Oman lipun naulaus on lippukunnalle aina merkkitapaus. Vuosittain on pidetty omia kesä-ja talvileirejä. On oltu mukana Keski-Suomen Partiolaisten piirileireillä, "Nestorilla ja Erällä" ja Suomen Partiolaisten suurleireillä. Vuonna 1996 Loisto Finnjamboreella ja viime sadekesänä Taruksella Padasjoella. Ulkomaan matkat on tehty 1997 Norjaan Ballangenin lippukunnan vieraaksi, heihin tutustuimme Loistolla. Seuraava maa oli Malta, syksyllä 1999. Maltalla partioystävät Mark ja Carmen Camilleri ja Christofer Bonello olivat oppaat ja tuki. He ovat myös vastavierailleet Kyyjärvellä. Viimeisin iso reissu tehtiin 2002 Sveitsiin, Kanderstegin kansainväliseen partiokeskukseen.

Vuonna 2003 pidimme kesäleirin Lapissa, Hämeen partiolaisten leirikeskuksessa lähellä Kiilopäätä. Sinne matkaamme myös nyt heinäkuussa. Kyypartiossa on ollut ja on hyvä porukka mukana. Vetäjiä eli johtajia on vielä riittänyt ja halukkaita on myös koulutettu. Partiojohtajakurssin on käynyt 6 aikuista ja Eki on käynyt myös siihen jatkokurssin eli KOGI:n. Sudenpentu- ja vartiotoiminta on ollut vahvaa, vaeltaja puolella hieman hiljaista. Eka vaeltajaryhmä SSS on muuttanut maisemaa, uusi ryhmä hakee juuri tuulta purjeisiinsa.

Vuosi sitten Kyypartiolle valittiin sen neljäs lippukunnanjohtaja. Eki siirtyi takavasempaan ja eteen astui Hakolan Eevaliisa. Hän on myös käynyt pj-kurssin, jonka pohjalta on hyvä lähteä polkemaan eteenpäin. Vauhtia tuntuu jo olevan. Jees! 20 vuotta on ihan hyvä ikä ja tämän kokoiselle paikkakunnalle myös jäsenmäärä, noin 80 on ilon asia. Lisääkin toki mahtuu jos vain vetäjiä riittää/ entiset jaksavat. Partion alaikä on 7 vuotta, yläikärajaa ei ole. Eli niitä aikuisia tarvitaan mukaan vaikka nuorisotoimintaa tehdäänkin.

Ei muuta kuin ONNEA MATKAAN seuraavalle kympille! toivoo Kyy Eki