Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Lassi ja Leevi- sarjakuvat

14.6. Maarit Ohranen

Mia Turpeinen:
Lassi ja Leevi- sarjakuvat

Lassi on 6-vuotias hellyyttävän rämäpäinen poika ja Leevi, lelutiikeri, on hänen ystävänsä. Muita keskushahmoja ovat Lassin vanhemmat, opettaja ja ällöttävä luokkakaveri Susanna.

Kaikki tapahtumat rajoittuvat varsin arkipäiväisesti kotiin, kouluun (ja siellä hyvin usein rehtorin kansliaan), kotipiiriin ja lähiympäristöön. Siellä tapahtuu uskomattoman paljon, lähinnä Lassin mielikuvituksen ansiosta. Lassilla on harvoin tylsää ja yleensä Leevi joutuukin vähän toppuuttelemaan tätä. Suurimmassa osassa tapauksia Leevi on kuitenkin mukana - tavalla tai toisella.

Talvella Lassin lumiukkorakennelmat saattavat vanhemmat epätoivon partaalle, ja koulussa hänen uppoutumisesnsa vilkkaaseen ajatusmaailmaansa hermostuttaa opettajaa. Hyvin usein Lassi on myös avaruusmies Spiff. Maailma kun on erilainen avaruusmiehehn silmin.

Itse sarjakuva sopii kaikille, sillä se aukeaa hieman eri tavalla eri ikäisille. Sarja on myös varsin filosofinen, ja kestää mainiosti toisenkin lukukerran. Ja jaksaa samalla naurattaa!

Bill Watterson piirsi sarjaa vuosina 1985-1995, ja sinä aikana se nousi paitsi kulttimaineeseen, myös suureksi myyntimenestykseksi.

Sarja on edelleen huippusuosittu ja sitä julkaistaan kymmenissä ellei sadoissa sanomalehdissä ympäri maailmaa - täällä mm. Keskisuomalaisessa.