Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Pohjavesialueiden suojelusuunnittelu käynnistyy

Kannonkosken, Karstulan, Kivijärven ja Kyyjärven kuntiin ollaan laatimassa pohjavesialueiden suojelusuunnitelmat vuoden 2012 aikana. Työn tekee projekti-insinööri Katja Viitaniemi.


Metalliromut pois nurkista!Kelirikko alkoiKOKOKOKKO

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Pohjavesialueiden suojelusuunnittelu käynnistyy

20.04.2012 Kyyjärven kunta / Jouni Näreaho

Kannonkosken, Karstulan, Kivijärven ja Kyyjärven kuntiin ollaan laatimassa pohjavesialueiden suojelusuunnitelmat vuoden 2012 aikana. Työn tekee projekti-insinööri Katja Viitaniemi.

Keski-Suomen ELY-keskus on myöntänyt avustuksen pohjavesien suojelusuunnitelmien laatimiseen.
 
Pohjavesialueiden suojelusuunnitelman keskeisenä vaikutustavoitteena on hyvälaatuisen pohjaveden saannin turvaaminen yhdyskuntien käyttöön nyt ja erityisesti tuleville sukupolville. Pohjavesialueiden suojelusuunnitelmassa kerrotaan, mitä pohjaveden muuttamis- ja pilaamiskiellot merkitsevät pohjavesialueilla.

Suojelusuunnitelma on pohjavesivarojen suojelun keskeinen työväline. Se on tarkoitettu työkaluksi ja ohjeeksi maankäytön suunnitteluun, viranomaisvalvontaan, lupahakemuksien ja –ilmoitusten käsittelyyn sekä ympäristövahinkojen ennaltaehkäisyyn ja torjuntaan. Suunnitelma on tarkoitettu tiedonlähteeksi myös alueen asukkaille ja yrittäjille.
 
Suunnitelmassa sovelletaan pohjaveden suojelua koskevaa lainsäädäntöä. Suunnitelmaan kerätään tietoa alueiden hydrogeologisista olosuhteista ja pohjaveden puhtautta uhkaavista riskeistä ja siinä esitetään ohjeita riskien pienentämiseksi ja pohjaveden suojeluun yleensä. Pohjavesien suojelusuunnitelma on siis pohjavesialueiden käyttöohje.
 
Kannonkoskella on yhteensä 8 pohjavesialuetta, Karstulassa 11, Kivijärvellä 6 ja Kyyjärvellä 4.
 
Suunnittelutyön yhteydessä pohjavesialueille tehdään maastokäyntejä. Alueiden kiinteistönomistajille lähetetään myös kyselykirjeet, joiden avulla kartoitetaan kiinteistökohtaisia jätevesijärjestelmiä ja öljysäiliöitä.
 
Lisätietoja:
Projekti-insinööri Katja Viitaniemi, Karstulan kunta
puh. 044 459 6463, katja.viitaniemi@karstula.fi
 
Ympäristögeologi Pekka Pulkkinen, Keski-Suomen ELY-keskus
puh. 040 585 1067, pekka.pulkkinen@ely-keskus.fi