Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Toivomme kesää ja rauhallista elämää

24.4.2008 T.Härkönen / Mediamyllärit

Kylätuvan naisten lahjoittama koivumaisema ilahduttaa pienkodin väkeä.

- Kaunis kiitos lahjoittajille. Tuntuu hyvältä, että kylätuvan naiset huomioivat meidät, tuumaavat Alasen Seija ja Hakkaraisen Paula, kotipalvelun työntekijät.
Pienkodilla on rauhallinen päivähetki. - Hyvältä maisema näyttää, Otto Pohjonen kommentoi lahjoitusta. - Kesältä, muut asukkaat lisäävät. - Odottelemme kesää, jotta saisimme istuskella ulkona auringossa ja ajatella  kaikessa rauhassa, hymyilevät Lempi Jokinen ja Anja Pohjonen.  Vapuksi tehtiin simaa ja rasvarinkeleitä, tippaleipiäkin yritettiin, mutta ei niistä kauniita tullut, kertoo Liisa Hautanen vapunvietosta. - Uusi mekko juhlaa varten oli kuin lahja, muistelee Anna Ohranen kevättä ja kesää.
Työntäyteistä on elämä ollut: monenlaista työtä tehtiin, sitä mitä oli, ei valittu eikä valitettu. Lampisen Armas innostuu kertomaan, kuinka nuukaa olivat jotkut asiat - ainakin joillakin: perunat oli istutettava tasan tarkkaan 6. -7. kesäkuuta, ei päivääkään aikaisemmin. Vilja, kaura ja ohra, piti kylvää yläkuuhun, vanhan kuun aikana se ei itänyt. Kyllähän niitä oli sääprofeettoja - Mäen Jussi esimerkiksi. Armas myöntää uskovansa itsekin siihen tapaan, että vanhan kuun aikana kannattaa vesoa pusikot; toki silloinkin puskevat uutta, mutta vähemmän kuin uuden kuun aikana vesotut.

- Tykkäämme työstämme, vakuuttavat Paula ja Seija. Hakkaraisen Paula on ollut kotipalvelussa 24 vuotta: haave lapsuudesta asti. Työ on muuttunut kovasti vuosien myötä. - Ennen hoidettiin kotia, nyt ihmistä. Fyysisesti työ oli aikaisemmin raskaampaa, nyt henkisesti. Olemme vastuussa mm. lääkityksestä. Monta kertaa mietityttää jättää vanhusta yksin. Huoli asiakkaista seuraa, kertovat kotipalvelun Seija Alanen ja Paula Hakkarainen. Kotipalvelun toimisto sijaitsee pienkodin yhteydessä.

Oli mukava rupatella kiireettömien ikäihmisten kanssa. Puhe kääntyi helposti lapsiin ja lapsenlapsiin, sukulaisten lapsiin. Aarteita molemmin puolin. Taidanpa poiketa useamminkin - suosittelen.