Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Lentokoneet näpertely- ja kuvauskohteina

4.4.2008 Eki Holmberg

Tarkkuuta vaativa harrastus ja kuvauskohteena oivallinen.

Kameraseuran toiminta on suuntautunut huomattavassa määrin luontokuvaukseen , mutta kohteita on toki muitakin. Eräs alue, joka ei  ole kovinkaan tunnettu, on pienoismallit ja niiden rakentaminen. Kameraseurassa on perehdytty alueeseen Härkösen Ilkan ja Heiskasen Tapsan kautta. Molemmat ovat rakenneleet erilaisia ,näppäryyttä vaativia värkkejä ja kuvanneet myös niitä. Jokin aika sitten Tapsa sai valmiiksi viikinkiveneen pienoismallin ja Ilen kiinnostuksen kohteena ovat olleet viime sodan lentokoneet.

Minä en tunne tätä alaa, mutta seuraavassa Ilkka valottaa hieman  harrastustaan.

Muovimallivalmistajat ovat viime vuosina kiinnostuneet Suomen talvi- ja jatkosodan lentokoneista. Osasyy tähän lienee että ,valmistusta ja muotteja on toimitettu Tsekin tasavaltaan, Puolaan ja Ukrainaan.

Vanhat mallinrakentajat,jotka aloittiva puu- ja pahvimalleilla ja 60-luvun Rewellin ensimmäisillä muovisuihkareilla, ovat nyt heränneet horroksesta. Maali- ja  lisäosatarjonta on paisunut mittavaksi. Netin mukana on tullut mahdollisuus  vierailla lentokonemuseoissa tarkastamassa oikeiden koneiden yksityiskohtia. Digitaalinen kuva on mahdollistanut malleista otettujen kuvien julkaisu muovimallirakentajien omilla nettisivuilla. Kuvien ottaminen itse rakennetuista malleista onkin kameraseuran sihteerin Ilkka Härkösen yksi harrastus. Lähikuvassa 1:72-mittakaavainen lentokone kasvaa 10-senttisestä 6-metriseksi, kun se heijastetaan valkokankaalle.

Kuvagalleriassa on muutamia talvisodan ja jatkosodan suomalaisia ja venäläisiä koneita 

Kameraseuran kerhoilloissa voi (todennäköisesti) saada ohjeita tähän laajaan ja mielenkiinntoiseen harrastukseen. Mitäpä muuta kuin mukaan.  Kyy Eki 

Ps. Otsikkokuva  on sotasaaliina saatu LAGG 3