Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Huisketta koulun yössä

K. Tamminen/Perusopetus

Pääsiäisviikko alkoi vauhdikkaasti, kun viitoset jäivät maanantaina yökouluun. Neloset touhusivat koululla samoissa merkeissä.

Koulua käytiin tavallisen lukujärjestyksen mukaisesti kolmeen saakka. Sitten siirryttiin yökoulun lukujärjestykseen. Ohjelmassa oli sellaisia juttuja, mitä ei välttämättä normaalin koulunkäynnin puitteissa jouda puuhastella. Aivan erityisen tärkeätä oli kasvattaa luokan yhteishenkeä.

Ruuan valmistus ryhmissä oli mukavaa touhua. Ateriaksi valikoitui yllättävästi spaghetti ja jauhelihakastike. Tosin nelosluokan pitsojen tuoksu tuntui kovin houkuttelevalta, kun oma ruoka oli vasta vaiheessa. Mutta erinomaista tuli meidänkin ruuastamme, kun valmiiksi saatiin. Eikä montaa lusikallista jäänyt kompostoriin maatumaan.

Kun kokkaus oli saatu mukavaan vauhtiin, leivottiin myös pikkuleipiä. Vuoroaan odotellessa ehti pelailemaan pullon pyöritystä ja muitakin pelejä.

Myös jotain kotiin viemistä haluttiin saada aikaan. Niinpä luokan lattialle tyhjättiin kasa koivun risuja ja niistä ryhdyttiin valmistamaan pääsiäiseksi ovikoristeita. Lisukkeiksi käytettiin paperinarua ja tietenkin höyheniä ja tipuja - kukin maun mukaan. Kaunista pakkasi tulla ja luovuus kukki - kolmetoista erilaista saatiin valmiiksi.

Iltamyöhällä koettiin mieluinen yllätys, kun pääsiäiskukko oli käynyt munimassa suklaamunia pitkin poikin. Ja suuhunsa laittaa jokaisen, minkä löysi.

Kellon lyödessä yksitoista talo hiljeni ja väki kupsahti unten maille. Aamulla herättiin kaurapuuron tuoksuun. Sitten olikin aika siivota yöpymisen jäljet ja palata taas arkiseen koulurytmiin. Hienosti väki jaksoi puurtaa vielä tämänkin koulupäivän.