Kyyjärven verkkolehti | tammikuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Avaimet odottavat omistajaansa

Joltain asiakkaalta jäi avainnippu Kyyjärven Osuuspankkiin 21.12.2010.


Tieteen Päivät 2011Maksatuskoulutus

Yhteistyökumppanit

Ensimmäinen keskisuomalainen laajakaistapäätös Multialla?

26.1.2011 Lehdistötiedote / Keski-Suomen liitto / AT

Syntyykö ensimmäinen keskisuomalainen kuntapäätös laajakaistaverkon rakentamisesta Multialla?

Multian kunnanvaltuusto päättää huomisessa kokouksessaan, hyväksyykö kunta Verkko-osuuskunta Kuuskaistan tarjouksen valokuituverkon rakentamisesta Multialle.

Runkoverkon rakennuskustannukset Multialla ovat noin 2,13 miljoonaa euroa, josta kunnan osuudeksi jäisi 8 prosenttia eli 170 166 euroa. Verkko-osuuskunta Kuuskaistan rahoitusosuus on 34 prosenttia, jonka se rahoittaisi kunnan takaamalla lainalla. Valtion tuki Viestintäviraston kautta oni 58 prosenttia. Lisäksi kunnan tulisi taata verkko-osuuskunnan laina liityntäyhteyksien rakentamiseen niiltä osin, mitä asiakkaiden liittymämaksut eivät kattaisi. Summa riippuu liittyjien määrästä. Maakuntaliitot laativat viime vuonna lain velvoittamina tukikelpoisia laajakaistahankkeita koskevan hankeohjelman yhteistyössä kuntien viranomaisten kanssa.  Verkko-osuuskunta Kuuskaista oli ainoa laajakaistayhteyksien toteuttamisesta tarjouksen jättänyt taho Keski-Suomessa.

Valtion laajakaistarahat riittämättömiä

Valtioneuvosto myönsi koko maahan laajakaistayhteyksien rakentamiseen 66 miljoonaa euroa, joka on alusta asti nähty täysin riittämättömäksi. Keski-Suomen osuus potista on 6,8 miljoonaa euroa, kun tarve Keski-Suomen liiton laskelmien mukaan olisi liki 16 miljoonaa. Ilman valtioneuvoston lisärahoituspäätöstä lakisääteinen valtion tuki ei riitä kaikkien kuntien laajakaistahankkeisiin.Keskisuomalaiset kansanedustajat ovat laatineet valtion tukirahoituksen noin 9,1 miljoonan euron vajeesta kannanoton ja talousarvioaloitteen. Myös maakuntahallitus teki viime syksynä asiasta esityksen liikenne- ja viestintäministeriölle ja Viestintävirastolle.

Nopola News taltioi historiallisen päätöksen 

Verkkouutismedia Nopola News seuraa torstai-iltana tilannetta Multian kunnantalolla ja on luvannut tiedottaa päätöksestä sivuillaan tuoreeltaan videoleikkeen kera.  Editoitu versio historiallisesta päätöksestä julkaistaan Nopola Newsin sivuilla perjantaina.

Lisätietoja Laajakaista kaikille –hankkeesta:
Seppo Siltasalmi, 040 595 0558