Kyyjärven verkkolehti | tammikuu 2013
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Ammattiin valmistuneet ja tutkinnon suorittaneet

Onnea ja menestystä ammattiin valmistuneille ja tutkinnon suorittaneille!



Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Mitaleja ja muita huomionosoituksia

28.1.2013 Kunta/L.Järvinen /Kuvat: J. Pölkki / AT

Tammikuun valtuuston kokouksen yhteydessä jaettiin Tasavallan presidentin 6.12.2012 myöntämät kunniamerkit, julkistettiin vuoden 2012 kyyjärvinen, kulttuurihenkilöt sekä vuoden menestyjät.

Suomen Tasavallan presidentti on huomioinut Tapio Heiskasen pitkäaikaisen ja ansiokkaan toiminnan kunnan koululaitoksen palveluksessa Suomen Valkoisen Ruusun mitalilla kultaristein sekä Hannu Kalliojärven toiminnan liikunnan hyväksi Suomen Valkoisen Ruusun mitalilla. Mitalit myönnettiin Kyyjärven kunnanhallituksen esityksestä.

Perusteluina haettaessa oli että koululaitoksen naisvaltaisessa työyhteisössä Tapio Heiskanen on tuonut lapsille ja nuorille selkeän miesroolimallin. Hän on huolehtinut esimerkillisesti koulun teknisen työn luokan työturvallisuudesta sekä vuosien ajan opettanut mm. kansalaisopiston kursseja, siten virkistäen kuntalaisten harrastusmahdollisuuksia. Työssään hän on opettanut monia eri oppiaineita (mm.kuvataide, biologia, maantiede, matermatiikka, tekniset työt, luokanvalvoja) Hän on arvostettu ja pidetty sekä lasten että opettajakollegojen keskuudessa. Tapio Heiskanen toimii aktiivisesti myösKyyjärven kameraseuran jäsenenä.  Hannu Kalliojärvi puolestaan toimii aktiivisesti suomalaisen urheilun hyväksi ja etenkin lentopallon sekä paikallisesti että maakunnallisesti.  Paikallisen urheiluseuran toiminnassa hän on vaikuttanut yli kolmekymmentä vuotta. Hän on toiminut mm. miesten lentopallojoukkueen valmentajana ja nostanut seuran edustusjoukkueen yhdessä pelaajien kanssa Suomen toiseksi korkeimmalle sarjatasolle M1-sarjaan.  Hannu Kalliojärvi on tehnyt myös arvokasta nuorisotyötä liikuttaen kouluikäisiä erilaisissa liikuntakerhoissa vuosien aikana sekä toimien kunnan liikunnanopettajana, järjestäen liikuntatapahtumia vauvasta vaariin periaatteella. Hän on myös toiminut kansalaisopiston liikuntapiirien vetäjänä.

Joulukuun kokouksessaan sivistyslautakunta valitsi vuoden 2012 kulttuurihenkilöiksi Annikki Kujalan ja Sulo Tammisen. Annikin kirjoittamia ja lausumia runoja olemme saaneet kuulla monissa eri tilaisuuksissa, hän on ansioitunut runoilijana ja kirjailijana sekä julkaissut mm. runokokoelmia. Sulo puolestaan on ollut puuhamies monessa yhdistyksessä ja toiminut erityisesti Saunakylän pienviljelijäyhdistyksen "primus motorina" vuosikausia. Hän on vaalinut kotiseutuperinnettä mm. Nopolanews julkaistuissa jutuissa, jotta me nuoremmatkin sukupolvet tuntisimme taustaamme.

Vuoden 2012 menestyjinä päätettiin palkita Lauri Noponen ja Jyrki Mäntynen.  Lauri  on voittanut sotilaspainin SM-kilpailun vuonna 2012. Sotilaspaini on tarkoitettu ainoastaan harrastajille, kilpailussa noudatetaan Suomen painiliiton  ja Sotilasurheiluliiton kilpailusääntöjä. Lauri suorittaa asepalvelustaan Utissa maavoimien erikoisjoukoissa laskuvarjojääkäri-
komppaniassa. Jyrki  on voittanut Tractor pulling Suomen mestaruuden Harald Hirmuisella sarjoissa Race Trucks 8500 kg ja Race Trucks 6500 kg.  Tractor Pulling eli traktoriveto on moottoriurheilulaji, jossa traktorilla tai muulla vetoajoneuvolla vedetään painonsiirtolaitetta eli jarruvaunua vähintään 130 metrin pituisella ja vähintään 10 metriä leveällä maaradalla mahdollisimman pitkä matka. Koska radan pituus on rajoitettu, jarruvaunu on säädettävä siten, että vetävät traktorit eivät pysty ylittämään radan maksimipituutta. Oikea säätö edellyttää vaununkuljettajalta vankkaa kokemusta ja asiantuntemusta.

Kunnanhallitus valitsi tammikuun kokouksessaan vuoden 2012 kyyjärvisen ja valituksi tuli meidän kaikkien tuttu rovasti. Olavi Vallivaara on toiminut Kyyjärven kirkkoherrana vuodesta 1983 lukien. Perusteluina oli että hän on näiden vuosien aikana osallistunut paikkakunnan ja sen ihmisten elämään laajasti ja monipuolisesti. Hänen tapansa toimia ja lähestyä ihmisiä on avoin ja välitön. Myös hänen tapansa käyttää nykyaikaisia välineitä seurakunnan toiminnasta ja tapahtumista tiedottamiseen on vahvistanut yhteisöllisyyttä ja seurakunnan läsnäoloa kuntalaisten keskuudessa.  Kirkkoherra totesikin valinnan jälkeen huumorilla: "jotta totta joka sana."

Onnittelut vielä kerran kaikille !