Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

PARKKOSIA 06.07.2008

2008-07-10 Elina Huttunen / Matti Lassila

06.07.2008 Kokoontui Kyyjärvellä joukko Parkkosen sukuun kuuluvia
perustamaan Parkkosen sukuseuraa.

Elina Tuulikki Markuntyttö Huttunen e.Parkkonen
Lukiessani Arvo Peurasen tekemää Parkkosen suvun sukukirjaa, tulee väistämättä huono omatunto siitä, että oma suku vieraantuu omien kiireiden keskellä. Suurin osa Parkkosen suvun jäsenistä asuu Kyyjärvellä tai lähikunnissa ja suuret sukujuhlat ovat harvinaista herkkua.

Arvo Peurasen sukututkimustyön innoittamana pidimme ensimmäisen sukukokouksen Kyyjärvellä, Villiviinissä 6.7.2008.  Arvo Peuranen kutsui suvun koolle ja toivoi muutaman suvun jäsenen olevan kiinnostunut sukutapaamisesta. Tapaamiseen ilmoittautuikin 75 Parkkosta!

Pidimme ensimmäisen sukukokouksen jossa valitsimme sukuseuralle nimen, Parkkosen sukuseura sekä valitsimme kuusi jäsen hallituksen. Jonka tehtävään kuuluu Parkkosen sukukokouksen järjestäminen vuonna 2010 ja sääntöjen valmistelu. 2010 hyväksytään säännöt sekä valitaan uusi hallitus ja sen jälkeen sääntöjen määräämällä tavalla.

Toivon, että seuraavaa meidän suvun sukukirjaa lukiessa huono omatuntoni on kadonnut…    

Hallitus
Elina Huttunen, Perho                            puheenjohtaja
Matti Lassila, Kyyjärvi                            sihteeri
Terttu Koskela, Kyyjärvi                         rahastonhoitaja
Sinikka Vuorenmaa, Soini
Arvo Peuranen, Kerava
Sakari Parkkonen, Kyyjärvi
sekä tilintarkastajat, Merja Kantanen ja Helena Hakala,
varalla, Jaakko Lassila ja Mirja Kriivarinmäki

Seuraavan Matti on kirjoittanut niitä varten joille ei vielä ollut Parkkosten suvusta "uteliaisuus" herännyt.

Parkkosen sukua on tutkittu vuodelle 1660 jolloin syntyi Cabriel Eliaksenpoika Kurkelainen/Parcoin hänelle syntyi viisi poikaa vanhin Gabriel Gabrielinpoika s.1685 ja kuoli 88 vuotiaana 1.2.1773 ja oli sukunimeltään Parkkonen kuten toisetkin veljeksistä.

Tästä alkaen on sukuamme kerätty yksiin kansiin tiedot ova kovin hataria ei tahdo löytyä esim. tarkkoja syntymäaikoja pelkkä vuosiluku.
Nämä sukuamme tutkineet henkilöt esim. Veikko Ahlgvist ja Arvo Peuranen mukana ehkä muitakin ovat liittäneet tietonsa yhteen jolloin meille muillekin oli valmista dokumenttiä nähtävänä ja ihmeteltävänä.
 
Se on tuo sukujen sekoittuminen paperilla mielen kiintoinen koukero joita tietenkin täytyy lukea "pienellä" varauksella eikä lähteä sen perusteella perunkirjoja käymään uusiksi koska vanhoilta ajoilta tiedot ovat puutteellisia mutta kuitenkin jäljiteltävissä.
 
Tässä pieni mutta mielenkiintoinen esimerkki. Engla Maria Heikintyttö Parkkonen s.24.4.1846 Saarijärvellä hänen suvustaan löytyy mielenkiintoisia sukuja kuten esim. Wecklin, Voivalius, Gylenböre, Boisman, Castenius, von Jordan Stråman, Svinhufud af Qvalstad Böije,Kurki Stålman.Esi isä on Ruotsin kuninkaiden Kustaa Vaasa ja Kaarle Knuutinpoika Ranskan perustaja ja rooman keisari Kaarle Suuri. Että semmoisia tapauksia. Niin kuin joku on sanonut että "suku on pahin mutta sitä et voi valita". Siinä Matin huomioita mietittäväksi.
 
Pidetään yhteyksiä ja suunnitellaan v. 2010
ps.Kun näemme niin keskustellaan asiasta ja katsotaan tulevaisuuteen.