Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Virkistävää syyslomaa!

Kolmasluokkalaisten runojen ja taideteosten kera haluamme toivottaa kaikille lukijoille leppoisia ja mukavia syyslomapäiviä.


JOTA jo taas!Tähdenlentoja ja niitä roskiakinNuoria kuultiin Nuopparilla

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Tähdenlentoja ja niitä roskiakin

9.10.2011 Eevaliisa Hakola/Kyypartio

Kaunis syyskuutamo, tähdenlennot ja nuotio. Aina hetkeksi kotiolot voittaa. Mutta se roskaaminen ärsyttää, vieläkin.

Kyypartion seikkailija poikien retkiyö osui todella hyvään saumaan: Ei satanut, kuutamo ja vielä runsaasti tähdenlentoja salaisten toiveiden saattelemana!
Hyvä haltia oli loihtinut Harsun laavun lähes täyteen puita. Kiitos siitä! Me olimme juuri sopiva porukka pinoamaan ne sopivaan järjestykseen.
Ihmettelimme sitä roskan ja muovin määrää mitä me laavun käyttäjät sinne jätämme. Ymmärrykseni mukaan, kaiken mitä sinne viet, jaksat myös tuoda takaisin kotiin. Tyhjät eväskääreet eivät enää kotimatkalla paljoa paina. Paikalla oleva kaivonrengas ei ole roskis, ei sitä kukaan tyhjennä. Me nyt tyhjäsimme sitä ja ympäristöä yhden jätesäkin verran. Vielä sinne roskaa jäi. Olisitko sinä sellainen seuraava laavun käyttäjä, joka jatkaisit työtämme ja keräisit sieltä lisää roskia pois?
Ylhäällä pulkkamäessä lojuu monta eri muovia/pressua. Joku on niillä vissiin joskus kivat mäet laskenut mutta hetken ilo, on nyt muuttunut maatumattomaksi jätteeksi.

Kaivonrengas kerää aina roskaa, lisäksi se on aika kova este, jos siihen laskiessa törmää. Onkohan se ollenkaan tarpeellinen siellä?

Harsulla oli sitten heti illan pimetessä monenlaista metsänelävää! Kettu, susi, supi ja tietysti karhu seurasivat touhujamme... Hirviä siellä ei ollut, että hirvenmetsästäjien kannattaa suunnata ihan muualle:)