Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Ettitään hualtoasemaa (Ilmoitus)

Toi meitin Valtsu venkoili mulle, kun näytin sille ton otsikon, että kuka sen nyt olis hualinu, ton meitin vanhan huoltiksen, että onks se ny muka joku viäny?


Hellän vetoomus

Näytä kaikki Kuusniemen kuulumiset

Heikki Luoma

Heikki Luoma on Kyyjärvellä syntynyt kirjailija. Hän on kirjoittanut urallaan kymmeniä suosittuja romaaneja, näytelmiä, kuunnelmia ja ja televisiosarjoja.

Lue esittely Wikipediassa

 Heikki Luoma / Nopola News

________________________________________

 

Yhteistyössä mukana myös - Tutustu - Klikkaa:

 

Ettitään hualtoasemaa (Ilmoitus)

12.7.2007 Heikki Luoma / Kuusniemen kuulumisia

Toi meitin Valtsu venkoili mulle, kun näytin sille ton otsikon, että kuka sen nyt olis hualinu, ton meitin vanhan huoltiksen, että onks se ny muka joku viäny?

Valtsulla on aina tollasta hiljasta hyväntahtosta huumoria, kun se on nykyään alvariinsa  hyvällä tuulella kun sai ton Eija-tohtorin liakaan. Tuulia kyllä väittää että se kävi vähän toistappäin, että Hellä siinä oli se joka vei ja Valtsu vikisi. Tuulialla on niin hyvä vainu noissa ihmissuhrekiamuroissa. Kun se tuli aikanaan nuarena lettipäälikkana meitille paariapulaiseksi, niin se sanoi mulle heti alkuun että tosta teitin avioliitosta Violan kanssa ei tule yhtikäs mitään pitemmän päälle. Ja eikö ollu oikeessa?

Niin siitä mun piti tässä vaan ilmotella, että oon ruvennu tosimiälellä katteleen uutta hualtoasemaa tualta Suamineiron navan seutuvilta,  elikkä Keski-Suamesta. Tuulia oli antaa mua korville, kun iltayästä asian sille esitin, ja sano että sun ei tartte aatelle muitten navanseutuja kun hänen eres unissas. Se on niin mustasukanen meikäläisestä toi meitin Tuulia-Mussukka, mutta onkos se mikään kumma kun mää ollen nykyään niin kuuluisa ja rikas. Mutta suatta se mustasukkanen on, mää olen ain ollu yren naisen miäs ja semmotteena pysyn, se on varma kun tauti!

Mutta niin oon aatellu, että pakko tässä on rahojaan pikkuhuljaa ruveta sijotteleen, kun toi timanttikavos on ruvennu tauattaan mukavasti. Ei viittis sitäkään enää syventää, kun se ajoluiska rupee oleen jo melko kenassa  tollasenaankin. Meinaan hiakotus maksaa talvella maltaita.

Juu, sen hualtiksen tarttis olla hyvällä liikepaikalla, mielellään parin kolmen tiän risteyksessä, ja sen olis hyvä olla jo ennetääs tunnettu yritys. Emmää sitä välttämättä kokonaan tarttis, mutta Valtsu neuvo että osta ensin osake-enemmistö ja valtaa se sitten, tota. Valtsu oli lukenu Talouslehrestä, että sillai tehrään oikeessa liikemaailmassa. Mutta tää ei meinaa että mää mitenkään ketkuilemalla tukkisin mukaan, mutta eiks se olis komeeta, kun hualtiksen kyltissä lukis että P.A. Turpeinen, pääyrittäjä?

Että tältä pohjalta mää orotan yhteyrenottoja. Oon valmis tuleen neuvotteleen lyhkäsellä varotusajalla ja kokeileen toimiiko löpöhanikat sun muut, ja miltä meininkin näyttää ja poikkeileeko autoja mittareilla miten tiuhaan.

Niin että rohkeesti vaan yhteyttä puhelimella taikka sähköpostilla, kyllä mun täällä kaikki tuntee.

P. A. Turpeinen
Yrittäjä, konsernijohtaja