Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyyjärvi käynnistämässä yleiskaavaprosessin

29.4.2010 Matti Muukkonen

Master Plan politiikkaohjelma alkaa siirtyä käytäntöön

Kyyjärven kunta on aloittamassa laajamittaisen koko kuntakeskusta koskevan yleiskaavasuunnittelun. Kirkonkylän osayleiskaavan suunnittelu käynnistetään toukokuussa elinkeino- ja yhdyskuntapuolen viranhaltijoiden sekä sektoreista vastaavien kunnanhallituksen jäsenten miniseminaarissa. Nykyisellään Kyyjärven taajama-alueella ei ole laadittuna yleiskaavaa, jonka tehtävänä on toimia ohjeena asemakaavoja laadittaessa.

Kunnanjohtaja Matti Muukkosen mukaan yleiskaavaprosessin käynnistäminen on osa kunnan Master Plan –politiikkaohjelmaa. Lisäksi se on sisällytetty juuri valtuuston käsittelyssä olleeseen vuoden 2010 kaavoituskatsaukseen lähitulevaisuuden kaavahankkeena. ”Tarkoituksenamme on siirtää Master Plan –ohjelmassa havaitut tarpeet ja kehittämiskohteet osaksi kaavoitusprosessia”, Muukkonen kertoo. Hänen mukaansa kunta on kaavoituksensa osalta myös hieman ongelmallisessa tilanteessa, sillä Kyyjärven keskustaa varten on laadittu ainoastaan liikenteen ja maankäytön yleissuunnitelma vuonna 1993. ”Tuoreen kaavoituskatsauksemme on huomautettu myös lain asettamasta vaatimuksesta pohtia asemakaavojen uudistamista johon varmastikin ryhdytään yleiskaavan valmistumisen jälkeen”, Muukkonen kertoo.

Elinkeinoja ja yhteiskuntasuunnittelua kehittävän Master Plan ohjelman projektipäällikkö Teppo Leinosen mukaan yleiskaava on vahva työkalu konkretisoida kaikkea sitä mitä politiikkaohjelmassa on saatu keväällä ideoitua. ”Kyyjärvellä on paljon potentiaalia, joka tulee asteittain saada osaksi kaavoja ja siten konkreettisiksi euroiksi. En usko pätkääkään siihen, että kaavoilla olisi jotain itseisarvoa, vaan ne toimivat nimenomaan kestävän yhteiskuntasuunnittelun välineenä”, Leinonen tuumaa. Hänen mukaansa tulevaisuuden suunnitelmissa on myös järjestää kesäkuussa vihreän rakentamisen työpaja, jonka tavoitteena on hahmotella Kyyjärvelle oma ”ekolaakso” eli asuinalue, joka perustuu uusimpaan ekologisesti kestävään teknologiaan.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi, 050-3522394 ja Teppo Leinonen, teppo.leinonen@kyyjarvi.fi, 045-1108831.