Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Maanantaina keskustellaan pakolaisista

4.4.2009 Matti Muukkonen

Kyyjärven kunta järjestää maanantaina 6.4. klo 19 liikuntasalissa "kuntakokouksen"

Keski-Suomen työ- ja elinkeinokeskus on esittänyt Kyyjärven kunnalle 20-30 hengen kiintiöpakolaisryhmän vastaanottamista joko vuonna 2009 tai 2010. Kyyjärven kunnanvaltuusto on keskustellut asiasta iltakoulussaan helmikuussa, jonka yhteydessä kunnanjohtaja on toivonut avointa kuntalaiskeskustelua aiheesta. Kuntalain mukaan kuntalaisille on varattava mahdollisuus esittää mielipiteitään kunnassa valmistelussa olevista asioista, jonka vuoksi kunnanvaltuuston puheenjohtaja ja kunnanjohtaja ovat kutsuneet koolle epävirallisen "kuntakokouksen", jonka tarkoituksena on antaa mahdollisuus esittää kysymyksiä liittyen käsillä olevaan asiaan.

Kyyjärven kunnan väkiluku on laskenut viimeisen 10 vuoden aikana 300 hengellä. On ennakoitu, että seuraavan 10 vuoden aikana tiputus on 200 henkeä, joka tarkoittaa 15 %:n väkiluvun laskua. Samanaikaisesti kunnan väestö myös vanhenee, jolloin työvoiman määrä kunnassa tulee laskemaan huomattavasti aiemmasta. Väestön vanhenemisestä johtuen myös sosiaali- ja terveydenhuollon kustannukset tullevat nousemaan lähivuosina. Tämä tarkoittaa tarvetta lisäresursseihin, käytännössä siis verotuksen kiristämistä. Toinen vaihtoehto on työvoiman määrän kasvattaminen. Kyyjärvi on kuitenkin muuttotappiokunta, joka tarkoittaa ettei kuntaan ole viime vuosina tullut tarpeeksi muuttoa.

Kuntakokouksessa kuntalaisille tarjotaan mahdollisuus tuoda esiin omia näkemyksiä kunnan kehittämisestä ja erityisesti ehdotuksesta ratkaista väestökato-ongelma maahanmuuttoa lisäämällä. Tilaisuus on neuvoa-antava ja kunnanvaltuuston lopullista päätöksentekoa tukeva. Paikalla on sekä kunnanhallituksen että -valtuuston jäseniä.

Kuntakokous järjestetään koululla, liikuntasalissa ensi maanantaina 6.4. klo 19 alkaen. Kokoukseen ovat tervetulleita kaikki kyyjärviset. Tilaisuudessa on kahvi- ja pullatarjoilu. Tilaisuuden ohjelma on seuraava:

- Kuntakokouksen avaus, kunnanvaltuuston puheenjohtaja Maija Uusisalo tai kunnanjohtaja Matti Muukkonen
- Kuntakokouksen puheenjohtajan valinta: valitaan kuntakokoukselle puheenjohtaja läsnäolijoiden joukosta
- Kyyjärven väestökehitys ja sen vaikutukset kunnan toimintaan, kunnanjohtaja Matti Muukkonen
- TE-keskuksen vastaanottopyyntö ja valtion taloudellinen tuki kunnille, maahanmuuttoasiantuntija Jaana Suokonautio, Keski-Suomen TE-keskus
- Kokemuksia Suomeen tulosta, Ali Moradi ja Paul Abbey, Palapeli -projekti
- Kuntalaisen näkemys asiaan, kunnanjohtaja lukee kokoukselle osoitetun kyyjärvisen kirjeen
- vapaa sana, kysymyksiä ja keskustelua aiheesta
- muut asiat, terveiset kunnanjohdolle
- tilaisuuden päättäminen

Tilaisuutta voi seurata myös netin kautta osoitteessa arkisto.nopolanews.fi