Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogitVasen valikkoKuulumisetPerheuutiset

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Perho-Kyyjärven seurakunta

Olavi Vallivaara

Kyyjärven ja Perhon seurakunnan edustajat ovat neuvotelleet seurakuntien yhteisestä tulevaisuudesta.

Kyyjärven seurakunta on ollut mukana liitosneuvotteluissa, jossa Saarijärven seurakuntaan liittyisi kappeliseurakuntana Kyyjärvi,Kivijärvi,Kannonkoski ja Pylkönmäki. Karstula jäi liitosneuvotteluista pois. Kyyjärvellä on pohdittu uutta mahdollisuutta aloittaa yhteistyö yli hiippakuntarajan Perhon seurakunnan kanssa. Karstulan pois jäänti jätti Kyyjärven etäälle naapureista. Emäseurakuntaan Saarijärvelle tulee matkaa 57 km ja lähimpään tulevaan kappeliin Kivijärvelle 45 km. Kyyjärven lähin naapuri Perho on vain 22 km etäisyydellä. Yhteistyö kuvioita Perhon seurakunnan edustajien kanssa pohdittiin Perhossa 31.1.2006. Neuvottelun tuloksena päätettiin nopeassa tahdissa edetä niin, että seurakunnat yhdistyisivät. Uusi seurakunta olisi Perho-Kyyjärven seurakunta. Kyyjärvestä muodostettaisiin toiminnallisesti itsenäinen kappeliseurakunta.Hallintoelimet tekevät päätöksen kevään kuluessa. Mikäli kirkkovaltuustot hyväksyvät liitosaloitteen, tuomiokapitulit käsittelevät sen ja kirkkohallitus tekee lopullisen päätöksen huhtikuun lopussa.

Miksi sitten emme jatkaisi itsenäisenä seurakuntana? Kyyjärven seurakunnan väkiluku on vähentynyt viime vuosina voimakkaasti (31.12.2005 oli 1479 henkeä), syntyvyys on laskenut, verotulot vähentyneet ja Kirkkohallituksen kyky avustaa pieniä seurakuntia on oleellisesti heikentynyt. Itsenäisenä seurakuntana voimme muutaman vuoden jatkaa syömällä omaisuutamme ja irtisanomalla päätoimisia työntekijöitä. Nyt seurakunta on velaton, me voimme vapaaehtoisesti valita yhteistyö kumppanin ja jatkaa palveluita nykyiseen tahtiin. Erityisen otollinen on yhdistyminen Perhoon juuri nyt. Perhon seurakunnasta jää eläkkeelle muutamia työntekijöitä 1-3 vuoden sisällä, Kyyjärvellä jäi nuorisotyöntekijä 1.2.2006. Ketään ei tarvitse irtisanoa ja lisäksi saamme kirkkohallitukselta yhdistymisrahaa. Myös Perhon seurakunta on velaton. Kyyjärven seurakunnan toiminta voisi jatkua entiseen tapaan ja palvelut olisi turvattu kotiseurakunnassa.