Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Kunnanvaltuustoon valitaan 17 edustajaa

22.10.2008 Yläkoulu / TH

Keskiviikkona 22.10. järjestettiin vaalipaneeli yläkoulun puolella. Kaikki neljä puoluetta olivat tentittävänä.

Koulumme 9.-luokkalaiset olivat laatineet yhteiskuntaopin tunnilla kysymyksiä, joita valittu raati Elina, Mari, Lauri ja Jooel esittivät kutsutuille vieraille: Lasse Kainu, Rauno Paananen, Johanna Humalajoki ja Ossi Tamminen vastasivat.

Miten Kyyjärvelle saataisiin asukkaita ja työpaikkoja? Mikä on Kyyjärven koulun kohtalo? Mitä mieltä olette kuntaliitoksesta? Miksi olet lähtenyt kunnallispolitiikkaan? Mitä tehdä nuorten hyväksi? Mitä teidän puolue tekee, miten se eroaa muista puolueista? Pitäisikö äänestysikärajaa laskea?

Hankalia ja vaikeitakin asioita, mutta tärkeitä. - Saatiin tietää, että panostetaan yrityselämään. - Alaluokat tulevat aina olemaan Kyyjärvellä. - On erilaisia puolueita, kai. - Vieraat olivat sitä mieltä, että nuorten harrastusmahdollisuudet ovat tärkeitä, niin meistäkin. - Jotkut oppilaatkin haluaisivat äänestää jo 16-vuotiaina. - Opimme ainakin, että Kyyjärvelle valitaan 17 kunnanvaltuutettua ja vaalit ovat ensi sunnuntaina, tuumasivat oppilaat tunnin tenttauksen jälkeen.

PS. Taisi olla muuten ainoa vaalipaneeli Kyyjärvellä!