Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Nimikkolähettiemme, Antti ja Liisa Saarenkedon terveiset Etelä-Sudanista!

Kyyjärven seurakunnan nimikkolähetit, Antti ja Liisa Saarenketo, ovat asettuneet uuteen työkohteeseensa, heinäkuussa itsenäistyneeseen Etelä-Sudaniin. Vastasyntyneellä valtiolla ei ole helppoa, suhteet Pohjois-Sudaniin ovat tulenarat. Tässä on heidän ystäväkirjeensä, joka on päivätty 14.2.2012 Jubassa, Etelä-Sudanin pääkaupungissa.


LaskiainenKinkerit alkoi NoposenahostaPidä minusta kiinni - Muutos konserttitietoihinRaimo Kytölä vihittiin papiksiSeurakunnassa tapahtuu helmikuussa

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Pidä minusta kiinni - Muutos konserttitietoihin

7.2.2012 Minna Erkkilä/Kyyjärven seurakunta

Kyyjärven kirkossa kuullaan 12.2., sunnuntai-iltana koskettava hengellisen musiikin konsertti, jossa kuullaan Anna-Mari Kaskisen lauluja 1980-luvulta tähän päivään. Konsertti on samalla Yhteisvastuukeräyksen aloitustapahtuma, jonka jälkeen juodaan yhdessä kirkkokahvit ja pidetään arpajaiset.
Sairastumisen vuoksi konsertin laulusolisti vaihtuu: Aino Viitasen tilalle tulee Niina Kiprianoff, jota säestää hänen miehensä Timo Kiprianoff kitaralla. Muutoin konsertin sisältö säilyy ennallaan.

Jyväskyläläisen  Aino Viitasen mielestä  runoilija, sanoittaja Anna-Mari Kaskinen tekstit ovat elämänmakuisia ja voimakkaasti puhuttelevia. Siksi hän haluaa tarjota kokonaisen konsertin lauluja, joiden kaikki tekstit ovat Kaskisen kynästä. Konserttiin valitut laulut  sanoittavat kaipausta, etsintää, hiljaisuutta,  kiitollisuutta, rukousta ja elämän kipuja joiden  keskeltä ihminen luottamuksessa kurottaa valoa ja toivoa kohti.

Petri Laaksosen, Jaakko Löytyn, Pekka Simojoen ja Tommi Kaleniuksen sävellykset istuvat kuin nakutettu Kaskisen teksteihin.  Sävelmät ovat melodisia, tekstit  mietiskelyyn, viipyilyyn ja rukousmeditaatioon johdattavia.  Timo Kiprianoffin kitara soi  värikylläisesti ja vivahteikkaasti maalaten Aino Viitasen kuulakkaseen lauluun sopivaa sävel- ja rytmikirjoa.  Kiprianoffin sovitukset ovat raikkaita ja niissä kuuluu häivähdys etnoa, jazzia ja tunnelmallista laulelmaa. Tekstien, laulun ja säestyksen kokonaisuus henkivät voimaannuttavalla tavalla harmoniaa. Kuulija saa levätä lähteen ääressä.

-          Konsertti on musiikillinen vastaisku tässä suorituspaineiden ja porhaltamisen maailmassa.  Laulujen vahva viesti on, että ihminen saa  viipyä omana itsenään, kyselevänä ja arkana,  keskeneräisenä  ja särkyneenäkin salatun Jumalan edessä, jolle  mikään ihmiselämään kuuluva ei ole vierasta, Aino Viitanen luonnehtii. Hän on Suomen  Raamattuopiston Keski-Suomen aluetyöntekijä. Työssään hän mielellään käyttää yhtenä vahvana elementtinä musiikkia. Viitanen on laulanut useissa kokoonpanoissa, merkittävimmistä mainittakoon tuplakvartetti Sovinto sekä laulu- ja soitinyhtye Pisara Ensemble.      

Tikkakoskella syntynyt Timo Kiprianoff on valmistunut Keski-Suomen konservatoriosta 1999 kitaransoiton opettajaksi ja työskennellyt Ilmavoimien soittokunnassa vuosina 1997-2007. Tällä hetkellä hän asuu Seinäjoella ja  toimii Merikanto-opistossa kitaransoiton opettajana.  

Tervetuloa konserttiin sunnuntaina 12.2. klo 18.