Kyyjärven verkkolehti | elokuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Vieraita maailman ääristä

Mirjam Huotari

"Maailman ääriin vie sanoma kallis: Jeesus on syntimme sovittanut (W. J. Henry ja Amanda L. Speck)", lauletaan yhdessä lähetyslaulussa. Joku voi muistella kuulleensa lapsena hurjia juttuja ulkomaille lähteneistä lähetyssaarnaajista, mutta niin se vain on, että vieläkin lähdetään.

Kyyjärven helluntaiseurakunnassa oli elokuun viimeisenä sunnuntaina (31.8.) vieraita Boliviasta, keskeltä Etelä-Amerikkaa. Salon helluntaiseurakunnan lähetit Eeva ja Juhani Huotari vierailivat yhdessä nuorimmaistensa Johanneksen (8 vuotta) ja Marian (4 vuotta) kanssa esikoisensa Mirjamin nykyisessä kotiseurakunnassa. Huotarit lähtivät Boliviaan ensimmäistä kertaa yli kaksi kymmentä vuotta sitten.

Silloin Bolivia oli Suomen helluntaiseurakuntien lähetystyölle vielä aika uusi kenttä. Maa eli sisällissodan uhan alla. Nyt Huotarien palattua pidemmän Suomen jakson jälkeen pari vuotta sitten takaisin tuohon intiaanien maahan on valtio jälleen elänyt noita samoja vaiheita läpi.

Lähetysiltaa värittivät valokuvat ja elävät kertomukset tosielämästä. Jokainen läsnä ollut saattoi havaita todeksi sen, että lähetystyötä edelleen tarvitaan. Samalla kaikesta saattoi kuulla myös sen, että lähetystyöntekijän paras tuki ja turva on Jumalassa. Niinpä lähetystyö ei ole vain historian lehtien havinaa, vaan elävää nykypäivää. Mielenkiintoisen lisävärinsä siihen tuo, kun lähetystyöntekijän tehtävänä on saada lähetyskenttä lähettäväksi kentäksi, kuten Juhani Huotarin tehtävänä on.

Vaalean suomalaisen mielikuva lähetystyöntekijästä lienee pääasiassa valkoinen lähetti tummien suklaasilmien parissa. Koitapa kääntää tuo kuva toisinpäin ja kuvitella tumma suklaasilmä vaaleaihoisten parissa lähetystyössä. Sen sisäistäminen voi tuottaa pienoisia vaikeuksia. Kuitenkin tämän päivän Euroopassa se toisinaan on jo ihan elävää todellisuutta, kun eteläamerikkalaiset suklaasilmät alkavat lähettää omia lähettejään. Siinä on haastetta, kun lähdetään maailman ääristä (Suomi eli Finlandia, käännettynä "loppumaa") maailman ääriin, jotta näky maailman ääristä (Apostolien teot 1:8) saisi vallata uusia lähettäjiä ja lähtijöitä.