Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kunnanvaltuusto perustaisi seudullisen kehittämisyhtiön

29.9.2009 Matti Muukkonen

Tekikö Kyyjärvi tarpeettoman päätöksen riippuu Kivijärvestä?

Kyyjärven kunnanvaltuusto päätti maanantai-iltana periaatteellisesti seudullisen kehittämisyhtiön tähänastisen valmistelun hyväksymisestä. Kunnanvaltuuston mukaan seuraavaksi Kannonkoskelle, Kivijärvelle, Kyyjärvelle ja Saarijärvelle suunnitellun kehittämisyhtiön valmistelussa tulisi siirtyä sopimusluonnosten hyväksymiseen, jotta yhtiö voisi aloittaa vuoden vaihteessa. Kunnanjohtaja Matti Muukkosen mukaan päätös saattoi olla kuitenkin tarpeeton, sillä kuntajohdon saamien tietojen mukaan Kivijärven kunta ei edes olisi valmistelemassa myönteistä kantaa yhtiöön, vaan hanke olisi kaatumassa.

Valtuustossa puhuneen kunnanjohtaja Muukkosen mukaan kunta ei voi olla kuin pettynyt jos Kivijärvi kaataa kielteisellä kannallaan hankkeen. Muukkonen mielestä koko seutukunta tarvitsi yhteistyötä nimenomaan sillä sektorilla joka ei rajoja tunne. ”Yrittäjät ovat tätä toivoneet ja Kyyjärven kunta on aktiivisesti pyrkinyt tätä toivetta toteuttamaan. Olisimme alkuun halunneet myös Karstulan mukaan, samoin kuin myöhemmässä vaiheessa koko Saarijärven-Viitasaaren seutukunnan”, Muukkonen kertoi prosessin etenemisestä.

Erityisen pettynyt hän on ollut kansanedustaja, Kivijärven kunnanvaltuuston puheenjohtaja Anne Kalmarin saamattomuuteen asiassa. ”Juhlapuheissa Anne kyllä on voimallisesti yhtiötä ajanut eteenpäin, mutta kun asioista pitäisi päättää, on homma karahtamassa nimenomaan Kivijärveen. En minä ainakaan kehtaisi pyytää ihmisiä toimimaan jonkun asian puolesta, jos itse en aio sataprosenttisesti ajakaan asiaa läpi”, toimintamalleihin turhautunut kunnanjohtaja Muukkonen kertoo. Jos yhtiötä ei saada kasaan, jäävät kunnilta myös maakuntaliiton tukirahat saamatta.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi, 050-3522394.