Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Hautausmaa näytti hyvältä

26.8.2011 Olavi Vallivaara

Kirkkoneuvosto aloitti kokouksensa torstaina 25.8. Hautausmaan katselmuksella. Hautausmaan yleisilme on hyvä. Hautausmaa täytti juuri 80-vuotta. Iloitsemme ja olemme hyvillä, että saamme rakkaat poislähteneet saatella kauniiseen Virkkakankaan hautausmaahan.

Oman hautausmaan kalleudesta puhuu omaa kieltään vuotuiset siivoustalkoot keväisin ja syksyisin. Erityisen ilahtuneita kirkkoneuvoston jäsenet olivat uusista hautusmaan porteista, jotka talkoilla on tehty ja pantu vanhojen lankkuporttien tilalle. Joka asiassa on aina parannettavaa. Puita harvennetaan ja oksia karsitaan. Parkkipaikan reunakivet asetellaan paikalleen. Kappelin pääovelle suunnitellaan ja tehdään invalidiluiska ja sisälle kappeliin pari pientä parannusta. Roskikset tahtovat olla täynnä ja jätteiden lajittelu ei meinaa onnistua. Hautausmaan siisteyteen voimme jokainen vaikuttaa. Pannaan jätteet oikeisiin astioihin ja jätetään tyhjät kukkaruukut varsinkin "kanerva-aikana" jätepisteessä oleviin laatikkoihin. Koululaiset mielellään uusiokäyttävät ne askarteluissa.

Kirkkoneuvostolla oli iloisia uutisia talouspuolella. Viime vuoden lopun synkkä verotulojen pudotus on kääntynyt nyt olevan verotuksen valmistuessa hieman positiiviseksi. Käsiteltiin syksyn jumalanpalvelussuunnitelma ja seurakuntatoimintaa sekä hyväksyttiin kolehtisuunnitelma. Jumalanpalveluksessa koottavat kolehdit hyväksyy kirkkoneuvosto. Monet kolehtikohteet on Kirkkohallitus jo edeltäkäsin määrännyt ja tuomiokapituli päättää kolmesta kannettavasta kolehdista. Työntekijätilanne pystytään pitämään ennallaan ja Kirsi Pohjoiskangas jatkaa lapsityössä nyt tuntipalkkaisena työntekijänä. Yhteinen toimi kunnan kanssa päättyi keväällä. Taloushallinto ja virastotyöt sekä seurakuntamestarin työt jatkuvat ostopalveluna. Tiedotusasiana todettiin, että Kirkon "kirjurihanke" etenee Kyyjärvellä hyvin ja uusi "Kirjuri" käynnistyy 1.12.2011. Silloin kaikkien seurakuntien jäsenten tiedot ovat kirkon yhteisessä tietokannassa. Se merkitsee tulevaisuudessa sitä, että seurakunnan jäsenen kaikki tiedot saa yhdestä paikasta.