Maistuvaa maidosta
23.3.10 Maa- ja kotitalousnaiset/ Eeva PölkkiRuokakurssilla herkuteltiin tällä kertaa maidosta
valmistetuilla ruuilla.
Kurssin vetäjänänä toimi Mirja Pummila Keski-Suomen Maa-
ja kotitalousnaisten piirikeskukselta. Hän kertoili aluksi maidon
hyvistä terveysvaikutuksista ja muistutti meitä jokaista suomalaisen
maidon korkeasta laadusta. Tiesitkö muuten, että maito on
todettu tosi hyväksi palautusjuomaksi ureheilusuorituksen jälkeen.
Pienen teoriaoppitunnin jälkeen tutustuimme päivän resepteihin
ja aloimme pareittain valmistaa alku-, pää- ja jälkiruokia.
Aurinkoiseen kasvissosekeittoon kasvisten pilkkominen kävi nopsasti
ja samalla syntyivät maukkaat venäläiset pikkumurekkeet. Kasviscurryn
valmistus toi keitiöön eksoottista tuoksua ja juustosalaatti pähkinöineen
sekä rucolakastike herättivät viimeistään veden kielelle.
Suolaisina leivonnaisina maisteltiin juustoisia muffinsseja. Makeita
leivonnaisia ja jälkiruokia olivat marjaisat toastit, unelmainen kääretorttu ja
hedelmä-raejuustoherätys. Maitojuomina valmistettiin tällä kertaa
makeaa yrttismoothieta, johon käytettiin mm.basilikaa, minttua, karde-
mummaa ja jäätelöä sekä aurinkoista jogurttijuomaa, joka on oikea
vitamiinipommi sisältäen tyrnimehua.
Ja miltä ne ruuat sitten maistuivat? Nam! Ihanilta, maukkailta, uusilta,
raikkailta... Ja ruoka hyvässä seurassa, mikä sen mukavampaa. Ja koko
lysti maksoi 5€! Tilaa olisi muuten ollut vielä muutamalle kokille. Tässä
lopuksi vielä helppo ja keveä ohje vaikkapa iltapalaksi.
Kurkku-jogurttileipä
½ tuoretta kurkkua raastettuna
1 prk maustamatonta jogurttia tai turkkilaista jogurttia
suolaa, pippuria
2- 4 leipäviipaletta
Raasta pesty kurkku ja pane raaste siivilään tai talouspaperin
päälle hetkeksi valumaan.
Sekoita raaste jogurttiin.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Syö leivänpaahtimessa paahdetun leivän kanssa.