Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Virkistyspäivää koirasalmella

Koirasalmi on hyvä paikka lepuuttaa arkisia paineita!


Saunakylän ja Kumpulan kyläilta lähestyy

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Saunakylän ja Kumpulan kyläilta lähestyy

23.8.2006 Irma Mäkelä

Keski-Suomen Elämän virtapiirit (Elvi) -hanke käynnistää kohdekylilleen varttuneemman väen Virtapiiri-ryhmiä, joissa keskitytään osallistujien voimavaroihin.

Raha-automaattiyhdistyksen rahoittama ja Keski-Suomen Sosiaaliturvayhdistyksen hallinnoima hanke tarjoaa nyt mahdollisuutta ryhmätoiminnan käynnistämiseen myös Kumpulan, Saunakylän ja niiden lähikylien asukkaille.

Yllä oleva kuva on otettu 17.8.2006 Kumpulan koululla.

Syyskuun alussa 6.9.2006 kokoonnumme Kumpulan koululle virittelemään keskustelua toiminnan käynnistämisestä ja kuuntelemaan ajatuksia paikallisista tarpeista toimintaa kohtaan!
Seuraa tapahtumakalenteria!

Virtapiiritoiminta tarjoaa mahdollisuuden tavata muita kylillä asuvia ja sen kautta voi saada vaihtelua ja piristystä arkeen sekä uudenlaista sisältöä elämään. Virtapiiri -ryhmässä jokainen pääsee vaikuttamaan siihen, millaisia asioita yhdessä tehdään. Näin jokaisen osallistujan kokemukset, tiedot ja taidot pääsevät osaksi yhteisen hyvän rakentamista.

Ryhmätoiminnan aiheina voivat olla mm. liikunta, musiikki, kädentaidot, kirjallisuus, jne. Virtapiirit -ryhmään voidaan ryhmäläisten toiveiden ja tarpeiden mukaisesti kutsua vierailijoita eri tahoilta esimerkiksi keskustelemaan, tiedottamaan, antamaan ohjausta, neuvontaa tai opetusta erilaisista aihealueista.

Ryhmä voi toimia yhteistyössä paikallisten tahojen kanssa monella tavalla, kuten osallistumalla esimerkiksi kylän yhteisiin tapahtumiin ja juhliin sekä kylän kehittämistyöhön muiden toimijoiden kanssa.

Ryhmätoimintaan mukaan lähtevien ihmisten lisäksi etsimme kyliltänne vapaaehtoisuudesta kiinnostuneita tavallisia ihmisiä!
Ryhmän käytännön toiminnasta vastaavat aluksi hankkeen projektityöntekijät ja toiminnan edetessä vapaaehtoiset ryhmänvastaavat toimivat ryhmän kokoavana voimana ja mahdollistavat useiden ihmisten kohtaamisen, yhdessä tekemisen sekä uusien ystävyyssuhteiden syntymisen.

Virtapiiritoiminta on avointa ja maksutonta, siihen ovat tervetulleita myös lähikylien asukkaat!

Tulkaahan kaikki kyläläiset ja naapurikyläläiset porukalla mukaan keskustelemaan, suunnittelemaan ja vaikuttamaan Virtapiiritoiminnan käynnistämiseen!

Tilaisuudessa kahvitarjoilu!

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Marika Mäntyvaara
p. 050 321 6430
Asemakatu 4 A, 40100 Jyväskylä
marika.mantyvaara@elviks.fi

Projektityöntekijä Henna Alanen
p. 050 438 1506
Virastotie 4, 43500 Karstula
henna.alanen@elviks.fi

www.elviks.fi

Kyläillan järjestävät yhteistyössä Elvi-hanke, Kumpulan kyläseura ja Saunakylän pienviljelijäyhdistys