Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyyjärvi haluaa pohjoiseen Keski-Suomeen yhtenäisen viljelijätukihallinnon

23.6.2010 Matti Muukkonen

Uusi toimintamalli alkaa 1.1.2013

Kyyjärven kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että se päättäisi osallistua vuoden 2013 alusta alkavaan pohjoisen Keski-Suomen maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueeseen. Kunnanhallituksen mukaan Kyyjärvi ei kuitenkaan ole kiinnostunut itse hallinnoimaan yhteistoiminta-aluetta, sillä nykyisellään kunnan omassa palveluksessa ei ole tämän sektorin henkilöstöä. Nykyisin maaseutuasiamiehen palvelut ostetaan Kyyjärvelle Karstulasta.

Kunnanjohtaja Matti Muukkosen mukaan Saarijärven-Viitasaaren seudun malli on tässäkin asiassa luontevin, sillä kunta on muutenkin suuntautunut seutukunnan sisäiseen yhteistyöhön. ”Olisi meille varmaan ollut muitakin suuntia tarjolla jos niitä olisi kyselty, mutta luontaisiin suunta on näin”, Muukkonen toteaa. Hänen mukaansa yhteistoiminta-alueen hallinnoinnista tullaan sopimaan kuntien kesken. Muukkonen itse ei ole vielä päättänyt kenelle hallinnon antamista kannattaa. ”Asia on monijakoinen. Jos lomituksella ja viljelijätukihallinnolla katsotaan olevan yhteys, on luonnollista, että Karstulan kunta ryhtyy hallinnoimaan koko aluetta. Jos ei, näyttäisi tällä hetkellä Pihtiputaalla olevan parhaat valmiudet hallinnointiin, heidän hoidettua valmistelukin. Toisaalta taas mikäli Suomenselän kunta syntyy, uskoisin järkevää olevan, että se selvästi suurimpana toimisi isäntäkuntana myös tässä”, Muukkonen aprikoi. Erilliselle maaseutulautakunnalle sen sijaan Muukkonen sanoo tiukasti ei: ”Ei sillä lautakunnalla ole mitään lakisääteisiä tehtäviä, joten kahvikuppikerhoksi ei niin raskasta apparaattia kannata perustaa”, Muukkonen tuo esiin.

Yhteistoiminta-alueen aloittamista valmistelevaan toimikuntaan Kyyjärven kunnanhallitus nimesi kunnanvaltuuston jäsenen ja entisen maataloussihteerin Lasse Kainun, jonka varahenkilönä toimii Jouko Huumarkangas. Päätös on ehdollinen ja saa lainvoiman, mikäli kunnanvaltuusto siunaa yhteistoiminta-alueeseen liittymisen.

Vuoden 2013 alusta Kyyjärvi liittyy myös ympäristöterveydenhuollon, rakennustarkastuksen ja ympäristönsuojelun yhteistoiminta-alueeseen, jota Viitasaaren kaupunki on ryhtymässä hallinnoimaan. Mikäli vireillä oleva kuntaliitos toteutuu, liittyy Kyyjärvi yhteistoiminta-alueisiin osana uutta perustettavaa kuntaa.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi, 050-3522394