Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Virkistävää syyslomaa!

Kolmasluokkalaisten runojen ja taideteosten kera haluamme toivottaa kaikille lukijoille leppoisia ja mukavia syyslomapäiviä.


JOTA jo taas!Tähdenlentoja ja niitä roskiakinNuoria kuultiin Nuopparilla

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Nuoria kuultiin Nuopparilla

1.10.2011 Noora Ruuska 8.lk /PK

Perjantaina 23.9.2011 Nuopparille kokoontuivat yläkoulun oppilaskunnan edustajat, ryhmä Rämä ja joukko kunnan päättäjiä.

Tilaisuudessa olivat läsnä oppilaskunnasta: Katri Pölkki, Jussi Hänninen, Anna Hänninen, Noora Ruuska, Juha Koivisto, Riku Vihavainen, Pinja Muli, Mikael Eskelinen ja ryhmä Rämästä: Essi Eteläkari, Essi Lampila, Sofia Tallila, Tilla Peuranen, Eveliina Nieminen, Meri Löytönen ja Elina Honkola.

Kunnan päättäjistä olivat paikalla kunnanjohtaja Eino Nissinen, kunnanhallituksesta: Sanna Honkonen, Johanna Humalajoki, Jaana Honkonen, sekä kunnanvaltuutettu Ossi Tamminen. Sivistyslautakunnasta mukana olivat rehtori Maija-Liisa Immonen, Timo Noponen ja Tarja Seppänen. Lisäksi tilaisuuteen osallistui perusopetuksen johtokunnan jäsen Erkki Koivisto, oppilaskunnan ohjaaja Annika Mattila sekä Kyyjärven 4H:n toiminnanjohtaja Katariina Hänninen.

Iltapäivä aloitettiin esittäytymällä. Sen jälkeen rehtori Maija-Liisa Immonen jakoi osallistujat viiteen eri ryhmään. Ryhmät kiersivät eri pisteissä. Niissä oli pohdittavana erilaisia asioita koulusta ja Kyyjärvestä.

Ensimmäisessä pisteessä käsiteltiin nuorten vaikuttamismahdollisuuksia, miten nuoret pystyisivät vaikuttamaan asioihin yleisesti. Toisen pisteen aiheena olivat Kyyjärven harrastusmahdollisuudet. Kolmannessa koulun ja Kyyjärven keskustan ympäristö. Neljännessä mietittiin koulua ja sen viihtyvyyttä ja viidennessä nuorten vapaa-aikaa.

Tämän jälkeen saatiin välipalaa. Tarjolla oli kahvia, mehua, keksejä ja mustikkapiirakkaa.

Sitten aloitettiin keskustelu mietityistä asioista. Kaikissa aiheissa oli plussia ja miinuksia. Myös ideoita asioiden parantamiseksi tuli paljon. Ensimmäisestä aiheesta, vaikuttamisesta tuli esiin oppilaskunta ja ryhmä Rämä positiivisena puolena. Toisesta aiheesta tuli eniten keskustelua. Yläkoululaiset toivoivat enemmän vaihtelua kerhoihin. Ne ovat nykyään aika liikuntapainotteisia. Nuopparinkaan ei ole mahdollista olla käytössä joka päivä. Myönteisenä koettiin ilmaiset salivuorot. Kolmannessa aiheessa huolta aiheutti huonossa kunnossa olevat pyörätiet, roskisten ja katuvalojen vähyys ja niiden kunto.

Satamaan toivottiin lisäksi grillikatosta ja tulisijaa. Liikenneympyrän, teiden varsien, Harsunkankaan ja koulun pururadan siistimisestä käytiin keskustelua. Ehdotettiin, että ne voitaisiin hoitaa kuntoon esimerkiksi talkootyönä. Neljännessä oli aiheena koulu. Koulun viihtyvyyden lisäämiseksi toivottiin lisää sohvia ja pehmustettuja penkkejä. Välipalaan toivottiin enemmän vaihtelua ja ilmastointiin parannusta. Viidenteen ehdotettiin, että liikuntahalliin hankittaisiin peiliseinä erilaisia jumppia ja tansseja varten.

Lisäksi esillä oli, että nuoret voisivat vetää itse kerhoja. Kerhojen pituudet voisivat vaihdella jaksojen tai lukukauden mukaan.

Hiukan pitkäksi venähtäneen keskustelun jälkeen oppilaat pääsivät lähtemään koteihinsa kolmen jälkeen. Päättäjät sen sijaan istuivat keskustelemassa asioista jopa neljään saakka, ylitöistään huolimatta.


Maanantaina 26.9 saimme koululle ilmoituksen lahjoitettavista tuoleista.

Yläkoulun oppilaat ja opettajat kiittävät Kyyjärven paikallisosuuspankkia lahjoituksesta.

(Yllä oleva kuva ei liity aiheeseen).