Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Juhannus on suven juhla

Juhannus on vanhalla paikalla tänä kesänä eli 25.6. Luonto kukoistaa , yötön yö, Suomen lippu julistaa Isänmaamme kauneutta suven juhlassa. Kiitollinen mieli täyttää sydämen. Tuntuu hyvältä, kun on kesä ja saa olla suomalainen.


Rippileiri KuusamossaToiminta plussalla - talous miinuksellaTehtiin kyläkierros!Sellomusiikkia kesäillassaMikä on hallitusneuvotteluja tärkeämpää?Seurakunnan kerhojen kevätjuhla 27.5.2011

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Sellomusiikkia kesäillassa

3.6.2011 Minna Erkkilä

Kyyjärven kirkossa on luvassa mieleenpainuva konsertti maanantaina 13. 6. klo 19.00. Konsertissa esiintyy yksi maamme aktiivisimmista kamarimusiikkiyhtyeistä. Kokoonpanoltaan se kuuluu myös harvinaisimpien joukkoon.

Nykyään päätyökseen selloduona konsertoiva pariskunta Anna-Maaria ja Olli Varonen on esiintynyt yhdessä jo 11 vuotta. Satojen kotimaisten konserttien lisäksi he ovat esiintyneet lukuisia kertoja eri puolilla Eurooppaa, USA:ssa ja Venäjällä sekä yhdessä että erikseen.

Kyyjärven konsertissa kuullaan pirteää klassista ohjelmistoa ainakin kolmelta eri tyylisuunnalta. Joukossa on varmasti monille tuttuja, rakastettuja säveliä. Säveltäjänimistä mainittakoon mm. Haydn, Mozart, Järnefelt ja Sibelius.

Sello on jousisoitinperheessä viulun isoveli, samannäköinen, mutta suurempi, pehmeä-ääninen, lempeä soitin. Sen ääniala on korkeampi kuin kontrabasson, mutta matalampi kuin viulun. Sellolla kuvataan sävelteoksissa mm. joutsenta (Camille Saint-Saens: Eläinten karnevaali).
Selloa soitetaan istualtaan pitäen soitinta jalkojen välissä. Soitin tuetaan maahan sen pohjassa olevan metallisen piikin avulla.

Kyyjärven kirkossa on kuultu viime aikoina useita konsertteja, joissa laulu on ollut pääosassa. Esiintymässä on käynyt kuoroja ja solisteja, sekä säestettynä että ilman. Nyt on tarjolla aivan uudenlainen elämys. Omasta kokemuksestani viime kesältä voin kertoa, että kannattaa tulla kuulolle. Musiikin ohella voi nauttia myös siitä saumattomasta yhteistyöstä, joka näiden soittajien musisoinnissa näkyy ja kuuluu.

Konsertin järjestää Kyyjärven seurakunta. Kirkkoon on vapaa pääsy, mutta 5 euron ohjelmamaksulla voi halutessaan tukea oman seurakunnan musiikkityötä.

Tervetuloa kuulemaan kaunista sellomusiikkia kesäillan iloksi.
Konsertti on siis Kyyjärven kirkossa maanantai-iltana 13.6. klo 19.00.