EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat

Kyky-Betset vs Kuortane otteluselostus

5.11.2005 Veikko Huumarkangas

Nuori ja pitkä porukka näyttäisi olevan tänään Kyvyn vieraana. Näppäimistön takana Veikko.

Ottelun tuomareina toimivat ylhäällä Liisa Nikkilä ja alhaalla Päiviö Roukala, rajalla Kari Jokinen ja Henry Koivusaari. Ottelun alku sujui tasaiseen tahtiin piste pisteeltä. Tilanteessa 14-13 Kyvylle Kuortane otti aikalisän. Heti aikalisän jälkeen Kyvyn torjunta toimi mallikkaassti ja Kyky siirtyi nopeassa tahdissa johtoon 18-14. Seuraavassa tilanteessa olikin sitten Kuortaneen vuoro osoittaa torjuntataitoa ja tilanne oli hetkessä 18-17. Kyky onnistui paterihyökkäyksessään ja tilanne oli seuraavaksi 19-17, kunnes Kuortane sai syöttöjensä turvin tilanteeksi jo 21-21. Taas mentiin tasa tahtiin tilanteeseen 23-23 jolloin Kyvyn torjunta toimi ja pisteet olivat 24-23 jolloin Kuortane otti aikalisän. Kuortaneen ykköshyökkäys toimii ja tilanne 24-24. Kuortaneen syöttövuorolla  puolestaan Kyvyn ykkönen toimi ja tilanne oli 25-24. Omalla syöttövuorolla myös torjunta oli rautaa ja ensimmäinen erä Kyvylle pistein 26-24.

Toinen erä lähti käyntiin tasaiseen tahtiin tilanteeseen 5-5. Molemmat joukkueet satsasivat syöttöön koska syöttövirheitä sattui runsaasti. Tilanteen ollessa 8-6 Kyvylle, Kuortane otti aikalisän. Taas mentiin tasatahtiin kahden pisteen erolla Kyvyn johtaessa 11-8 jolloin Kuortane suoritti vaihdon, kentälle tuli Tero Seppälä ja kentältä pois Ville Juntura. Taas mentiin kahden pisteen erolla lukemiin 13-11 jolloin Kyvyn Darius aloitti syötöillään kirin ja Kuortane joutui ottamaan aikalisän pisteiden ollessa 17- 12. Kyvyn johtaessa neljällä pisteellä mentiin tilanteeseen 20-18 jolloin Kyky otti aikalisän. Seuraavaksi mentiin kovan taistelun saattelemana tilanteeseen 21-22, syötön ollessa vierailla. Huomattavaa jaksossa oli Kuortaneen jujupeli. 22-22 tilanteessa asettui syöttämään jälleen Darius ja tilanne oli 23-22, kunnes peli tasaantui tiukkojen pallojen saattelemana. Loppujen lopuksi Kuortane väänsi erän itselleen numeroin 26-24. Ottelun loppu kääntyi Kuortaneelle ehkä monipuolisemman hyökkäyksen turvin. Tarkoitan tällä jujupeliä.

Kolmas erä. No niin tällaista on tietotekniikka, eli yhteydet oli poikki hieman aikaa. Nyt olemme tilanteessa jossa Kyky johtaa 16-11. Kuortaneen poikien hermoillessa pisteiden ollessa 18-12 asteli kotijoukkueen Darius syöttämään ja Kuortane joutui turvautumaan aikalisään tilanteessa 19-12. Seuraavaksi tilanne oli jo 21-14. Sitten olikin vaiherikkaitten tapahtumien jälkeen tilanne jo 24-16. Erä Kyvylle numeroin 25-16, kotijoukkue esitti kauden parastaan.

Neljäs erä. Aluksi  mentiin tasatahtia tilanteeseen 3-3. jolloin Saulius ensin jujulla ja perään syötöllä siirsi Kyvyn johtoon 5-3. Sitten tuli Kuortane ja tasoitti, pisteet 6-6. Sitten mentiin Kuortaneen hallitessa peliä ja tilanteessa 7-11 Kyvyn aikalisä. Aikalisän jälkeen Kyky sai otteen ja teki nopeasti pari pistettä tilanteeksi 10-12. Sitten alkoi Sauliuksen show ja tilanne oli tuotapikaa tasan 12-12 jolloin Kuortaneen aikalisä. Seuraavaksi peli eteni Kuortaneen tahtiin tilanteeseen  13-15 jolloin Kyky piristyi ja kuroi pelin tilanteeseen 15-16. Sitten koitti Kyvylle musta hetki ja se otti aikalisän pelin ollessa 15-20. Aikalisän jälkeen Kuortane jatkoi vahvoja otteitaan ja tilanne oli hetkessä 16-22. Näin neljäs erä lipui Kuortaneelle 25-16 numeroin.

Viides erä läksi jälleen tasaisesti käyntiin ja pelin ollessa 4-3  Kyvyn hyökkäys toimii ja tilanne on 5-3. Vaiherikkaiden tilanteiden jälkeen pisteet oli 6-6. Kotiyleisön hirvittävän kannustuksen saattelemana oltiin tilanteessa 8-6 ja puolten vaihto. Kuortane otti aikalisän. Aikalisän jälkeen Kuortane kirii tilanteeksi 8-8 jolloin kotijoukkueen aikalisä. Kauhean kannustuksen turvin Kyky aikalisän jälkeen siirtyy nopeasti johtoon numeroin 11-8, jolloin kuortaneen aikalisä. Kyky hurmoksessa ja tilanne hetkessä 13-9. No niin meinaa jäädä homma kirjoittamatta, loppu oli aivan huikea. Kotijoukkueelta viidennen erän loppu oli aivan valtaisa Kuortaneen poikien jo hiukan hermoillessa. Erä päättyi numeroin 15-9 kotijoukkueelle ja koko ottelu numeroin 3-2 Kyvylle.

Ottelu oli ensimmäinen jonka näin tällä kaudella. Voisi hyvin sanoa, että kotijoukkue lähestyy sitä tasoa pelillisesti, johon viime keväänä jäätiin. Pelissä oli aistittavissa taistelutahto ja pelihuumori jota vaaditaan otteluita voitettaessa. Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Kuortaneen joukkueesta Henri Rajala ja Kyvyltä passari Henrik Huumarkangas. Yleisölle peli oli nautittavaa katseltavaa, kovaa taistelua ja tiukkoja tilanteita.

Kirjoittajalle tämä ottelu oli ensimmäinen, jonka kirjoitin paikan päältä ottelua seuraten. Kokemuksena se oli mielenkiintoinen ja haastava eikä ihan helppo tehtävä amatöörille.