Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Jako-osuusmuutos nosti Kyyjärven yhteisöverot plussalle

7.7.2009 Matti Muukkonen

Kunta taistelee työllisyydellä taantumaa vastaan

Kesäkuun alussa toteutettu yhteisöveron jako-osuuden muutos nosti Kyyjärven kunnan alkuvuoden yhteisöverokertymän edellisvuotta paremmaksi. Kasvua edellisvuodesta kirjattiin yhden prosentin verran. ”Tilanteessa, jossa yhteisöveron tuotto on romahtanut koko maassa, on tämä todella positiivinen tulos”, kunnanjohtaja Matti Muukkonen selvittää. Myös kunnallisverot ovat kunnassa nousseet viime vuodesta jopa 3 prosentilla. ”Sen sijaan kiinteistöverossa ollaan edelleen pakkasella, mutta on normaalia, että kiinteistöverot tilittyvät vasta myöhemmin syksyllä”, Muukkonen kertoo.

Kyyjärvi on toistaiseksi selvinnyt taantumasta melko pienin vaurioin. ”Panostamme kuitenkin tällä hetkellä aktiivisesti työllisyystoimenpiteisiin, jotta pystymme selviämään ensi vuodesta, jonka oletetaan olevan kuntatalouden kannalta kaikkein hankalin”, kunnanjohtaja Muukkonen tuo esiin. Hänen mukaansa ensikään vuodesta ei ole näillä näkymin oletettavissa kovinkaan vakavaa, sillä jo viime syksyn taloussuunnitelma on tehty pienemmälle tuloarviolle kuin mitä verotuloennusteissa odotetaan. ”Ehkä suuremmat haasteet tulevat valtionosuuksien mahdollisesta pienemisestä”, jolla Muukkonen viittaa verotulotasausjärjestelmään. Hänen mukaansa työllisyysasteen nostamisella ja korkomenojen pienemisellä voidaan kuitenkin helposti vastata haasteisiin.

Kyyjärven kunnan työttömyysaste on alkukesän aikana laskenut merkittävästi. Kunnanhallitus on myös päättänyt tavoitella täystyöllisyyttä vuonna 2011. ”Tämä on oikeastaan pakkotilanne, sillä työvoiman määrä tippuu hurjaa vauhtia. Huolimatta täystyöllisyydestä, jää työllisyysasteemme kuitenkin liian pieneksi. Tarvitsisimme tänne lisää ihmisiä tavalla tai toisella”, kunnanjohtaja Matti Muukkonen tuo esiin.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi, 050-3522394.