Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Dollarihymyä, harrikoita ja vanhoja vehkeitä

16.7.2008 Aaro Toppinen - Kyyjärven Mediamyllärit ry

Lauantaina markkinoilla luvassa kromin kiiltoa.

Peuran Markku on entisöinyt hulppean avo-Cadillacin vuodelta 1953 tarkemmalta tyyppimerkinnältään Cadillac Convertible Coupe. Pituutta komistuksella on 6 metriä ja leveyttäkin peräti 208 cm. Pinnavanteet alla ja vararengas tietenkin tavaratilan ulkopuolella niinkuin asiaan kuuluu. Etumaskilla ja puskurilla painoa peräti 60 kiloa, paljonkohan nykypäivän autojen muovipuskurit mahtavat painaa? Näillä bensan hinnoilla ei kannata paljon korttelirallia kurvailla, sillä parikymmentä litraa sataselle saa menemään. Toivottavasti sää suosii, jotta rättikatto voidaan laskea alas ja pisnesmies P.A Turpeinen saa kyytiä oikein "luu pihalla" kuten tapana on, avoautoilla ajellessa.

Markulla on lisäksi ajokuntoinen, museorekisterissä, oleva 1000 -kuutioinen harrikka vuodelta 1927. Sekaventtiilimoottori, mitä sitten lie tarkoittaakin. Mikäli kuljetus saadaan järjestettyä sekin nähtäneen markkinoilla.

Harrikoista ei kuitenkaan ole puutetta sillä linnan nykyisiin omistajiin kuuluva Kari Ylisaari tuo markkinoille nähtäväksi useampiakin. Harrikoista haaveleville tiedoksi, että osassa on hintalappu mukana. Harrikoilla on kuulemma kullakin oma yksilöllinen nimensä ja Pohjanmaan suunnalta saattaa tulla sen niminen, ettei sitä tässä yhteydessä uskalla edes julkaista. Hieno peli ja käykää kysymässä nimi markkinoilla, mikäli se paikalle saapuu. 

"Kun Kusti polkee, niin posti kulkee", kuuluu vanha sanonta. Vanhaan sanontaan pääsee käytännössä tutustumaan, sillä Karin kalustoon kuuluu erittäin harvinainen Viron postin aikanaan käyttämä Wanderer vuodelta 1916!. Nykyään autojen vikoja etsitään tietokoneilla, mutta aivan yksinkertaisia eivät olleet moottorihistorian alkuajatkaan kuten lisäkuvista ilmenee.

Kaikilla vanhoilla vehkeillä on oma historiansa mikäli se vain on tiedossa. Minkä merkkisellä polkupyörällä mahtoi Hectorin isoäiti aikanaan ajella? Siihenkin kysymykseen saa vastauksen markkinoilta:) Vastauksen antaa Erkki Takanen Perhosta. "Jos voi sulaa suussa vielä lauantaina, niin synnyinpitäjän markkinoille tullaan", toteaa Erkki omaan persoonalliseen tyyliinsä. 

Edellisvuosien tapaan itsekukin voi tuoda näytille erilaisia vanhoja vehkeitä. Tervetuloa tutustumaan ja muistakaahan kysellä taustoja esittelijöiltä.