Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyyjärvelle uusi kuntastrategia

26.9.2005 Mikael Palola

Kyyjärven kunnanvaltuusto vahvisti uuden kuntastrategian.

Uutta kuntastrategiaa on työstetty vuoden aikana strategiatyöryhmässä, kunnanhallituksessa ja lautakunnissa. Strategian laadinnan lähtökohtana ovat olleet Kyyjärven kunnan toimintaympäristö sen vahvuudet, heikkoudet, mahdollisuudet ja uhat. Määriteltäessä Kyyjärven kunnan arvoja, missiota ja visiota sekä  visiosta johdettavia näkökulmia ja strategisia päämääriä on lähdetty liikkeelle SWOT-analyysin avulla luodusta kunnan nykytilan kuvauksesta
 
Strategian merkittävin vaikutus on siinä, että se ohjaa kunnan päätöksenteon valmistelua ja päätöksentekoa.
 
Uuden strategian mukaan nykyisen Kyyjärven kunnan alueesta luodaan työssäkäyntialueen halutuin perheasuinpaikka. Kunnan kehittämisessä panostetaan jatkossa erityisesti perheiden asuinviihtyvyyteen ja perhepalveluihin.  Kunnan hallinto- ja palvelutuotanto-organisaatiota sopeutetaan kysynnän vaihteluihin ja talouden asettamiin vaatimuksiin. Koko kunnan kehittämistoiminnan perustana on yrittäjyys ja tavoitteena on luoda kunnan alueelle Suomen loistavin yrittäjyysilmasto.
 
Strategia ei ole juridinen sopimus vaan ilmaisu laatijoidensa yhteisestä tavoitetilasta. Kuntastrategian toteuttamisesta ovat vastuussa kaikki kunnan toimintaan ja kehittämiseen osallistuvat tahot. Strategia ohjaa jokapäiväistä toimintaa, kehittämistä, suunnittelua ja erillisstrategioiden ja ohjelmien laadintaa. Kunnan eri toimijoiden tulee huomioida strategia talous- ja toimintasuunnitelmaesityksissään. Hyväksytyn talous- ja toimintasuunnitelman tulee edesauttaa kuntastrategian linjausten toteuttamista. Organisaation toimintaa, työtapoja ja rakenteita arvioidaan jatkossa myös ensisijaisesti kuntastrategian näkökulmasta.