Kyyjärven verkkolehti | elokuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Seurakuntavaalit on marraskuussa

9.8.2010 Olavi Vallivaara

Seurakuntavaalien yhteinen vaalipäivä on koko maassa isänpäivänä 14.11 ja maanantaina 15.11.2010. Kyyjärvellä äänestyspaikka on kirkko.

Nyt on ehdokasasettelun aika. Voidaksemme pitää vaalit on muodostettava valitsijayhdistyksiä. Valitsijayhdistyksen voi perustaa kymmenen seurakunnan vaalikelpoista jäsentä.  Ehdokkaaksi voidaan asettaa 18 vuotta täyttänyt konfirmoitu kirkon jäsen. Kyyjärven kirkkovaltuustoon valitaan 15 jäsentä. Valitsijayhdistyksen perustamisasiakirjoja saa Kyyjärven kirkkoherranvirastosta, joka on avoinna ma klo 9-12, ke klo 9-15 ja pe klo 9-12. Valitsijayhdistyksen perustamisasiakirjat liitteineen on valitsijayhdistyksen puheenjohtajan tai varapuheenjohtajan toimesta annettava 15.9.2010 klo 16 mennessä Kyyjärven kirkkoherranvirastoon.

Jos jätetään vain yksi valitsayhdistyksen perustamisasiakirja, jossa on 15 ehdokasta. He tulevat valituksi ilman vaalia. Näin kävi viimeksi vuonna 2006. Tätä kusutaan "sopuvaaliksi", joka on aivan laillinen. Joka ei sopuvaalia halua - nyt on aika perustaa valisijayhdistyksiä!

Äänioikeus seurakuntavaaleissa on ensi kerran viimeistään isänpäivänä 16 vuotta täyttäneillä. Äänioikeutetun pitää kuulua kirkkoon 15 elokuuta mennessä. Seurakuntavaalien vaalilautakunta on alottanut toimintansa ja kuulutukset vaaleista on ilmoitustauluilla ja Viiden Kunnan Sanomissa.