Kyyjärven verkkolehti | elokuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Moottoripyörällä Tiipetiin (14)

Tiipet here we come! Tiipetin valloitus lähtee Golmud:sta mikäli se tehdään pohjoisesta.



Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Katso lisäkuvat   

Moottoripyörällä Tiipetiin (14)

1.8.2009 Teksti ja kuvat Erkki Peura / AT

Tiipet here we come! Tiipetin valloitus lähtee Golmud:sta mikäli se tehdään pohjoisesta.

Olimme suunnitelleet, että yritämme ensimmäisen päivän aikana saavuttaa ainakin Toutou-joen ja jos mahdollista ylittää provinssin raja, Tanggula Shankou:ssa. Suurin toive oli tietenkin päästä Ando nimiseen kaupunkiin yöksi. Tämä suunnitelma edellyttäisi, että kaikki menee hyvin, joka taasen Kiinassa on ehkä hieman liikaa toivottu. Edellisellä kerralla olimme päässeet ainoastaan Toutou-joelle joka on noin 400 kilometriä Golmud:sta ja tämä matka oli meiltä ottanut 12 tuntia hyvin vaativissa olosuhteissa.

Kun pääsimme tien päälle huomasimme sadan kilometrin päästä, että koko tie välillä Golmud – Tiipetin raja oli korjattu. Toutou-joen saavutimme noin viiden tunnin kuluttua. Siitä rajalle, Tanggula Shankou meni pari tuntia ja Ando:ssa oltiin hyvissä ajoin iltapäivällä. Siellä myöhäinen lounas ja kun päivää oli vielä jäljellä eikä Ando:n hotelli tarjonta ollut kaikkein paras päätimme jatkaa matkaa vielä eteenpäin kohteena Nagqu:n kaupunki, jonka saavutimme ennen auringon laskua. Päivän aikana ajoimme noin 750 kilometriä, elikkä lähestulkoon täydellinen päivä Kiinassa matkaamisen mikäli haluaa kilometrejä mittariin.

Tanggkula Shankou:ssa pääsimme tutustumaan Tiipettiläisiin nuoriin ja lapsiin. Tuli semmoinen tunne, että heillä kaikki ei taida olla oikein hyvin mikäli näkemäämme on luottaminen.

Nagqu:sta Lhasaan ei ole kuin vajaa 400 kilometriä, tie hyvää ja maisemat kauniita. Tatu halusi pysähtyä henkilökohtaisesta syystä rauhaisaan paikkaan ollakseen itsensä kanssa. Siinä kun odoteltiin matkan jatkumista niin paikalliset motoristit, meidät huomatessaan pysähtyivät paikalle tervehtimään. Se mikä tästä tilanteessa mielenkiintoisen oli, että paikalliset pyysivät meiltä rahaa mikäli ottaisimme heistä valokuvia.

Ennen Lhasaa saavuttuamme oli aika paljon kukkivia rypsi tai rapsi peltoja jotka hienosti värittivät maisemaa.

Tien varrella nähtiin myös uskonnon harjoittajia matkalla kohti pyhään kaupunkia. Rukoilijoilla lyhyenkin matkan taittaminen ottaa aikaa. Aamulla kun aloittavat rukoilun ensin maahan pitkäkseen kädet suorana siihen suuntaan johonka ovat menossa, sitten ylös, kolme askelta ja taasen pitkäksi maahan. Siinä sitä sitten ehtii miettiä maailman menoa oikein toden teolla.