Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Leirikoulu Hyvärilässä 12.-15.5.2009

16.5.2009 Tuija Vähämöttönen

Nopolan koulun kuudes luokka vietti unohtumattoman leirikouluviikon Nurmeksen Hyvärilässä menneellä viikolla. Takana tehokas viikko jousiammuntaa, karjalanpiirakan paistoa, kiipeilyä, paint ballia, ratsastusta, kirkkovenesoutua jne... Huh huh! Heikompia hirvittää =)

                                           
 
12.5.2009
 
Lähdimme koululta klo7.00 kohti Hyvärilää. Matka oli pitkä ja sujui eväitten syödessään.
Pitkän matkan jälkeen saavuimme Hyvärilään. Jaoimme huoneet ryhmitellen ja veimme matkatavarat huoneisiin. Klo 13.00 oli lounas. Seuraavaksi oli jousiammuntaa ja pihaleikkejä.
Kun jousiammunta oli ohi ja leikit leikitty lähdimme päivälliselle. Päivällinen maistui ja sitten mentiin pelaamaan sählyä, joukkueet olivat tytöt vastaan pojat. Kun sähly oli pelattu ja hiki tullut oli vapaa-aikaa. Kun vapaa-aika oli ohi, lähdettiin saunaan. Saunan jälkeen pojat menivät järveen
uimaan. Ilta sujui vapaa-ajan merkeissä.
 
Aleksi, Atte, Eemil ja Henrik 
 
 
13.5.2009 
 
Aamulla heräsimme omia aikojamme, klo.8 oli kuitenkin pakollinen herääminen. Puoli yhdeksän aikaan suuntasimme aamupalalle hotellille, jossa oli tarjolla muroja, leipää ja sen sellaista. Pienen tauon jälkeen lähdimme tekemään karjalanpiirakoita ja pelaamaan kyykkää. Puolessavälissä vaihdoimme ryhmien paikkaa.  Karjalanpiirakat onnistuivat hyvin. Kyykässä pitää heittä isolla puupalikalla pieniä puupalikoita ulos neliöstä. Idea on vähän kuin mölkyssä.
 
Sen jälkeen menimme lounaalle. Tarjolla oli mm. Riisiä ja kanakastiketta. Ruuan jälkeen lähdimme Bomban kylpylään. Siellä oli iso allas, poreallas, ulkoallas, pieni allas, sauna ja yrttisauna.
 
Neljältä lähdimme syömään perunamuusia, makkaraa, pinaattilettuja ja riisiä. Kun olimme syöneet,  iltapalaa ja oli vapaa-aikaa.
 
Iltapalalla söimme tekemiämme karjalanpiirakoita.
     
                                                                                                             Pertti, Tommi, Essi ja Jenna
 
 
14.5.2009
 
Torstaiaamuna herättiin noin 7.00- 7.30 ja lähdettiin aamupalalle. 9.30 oli matalarata ja harjoitus kiipeilyseinä lounas oli 11.30, jonka jälkeen pidettiin leiriolympialaiset , jossa oli ekana tehtävänä hulahula- vanne piti saada ryhmän läpi eikä saanut irroittaa käsiä toisistaan. Toisena piti pitää golf palloa mailan päällä ja kiertää merkitty reitti. Kolmantena piti esittää autoa, jossa oli joku vika. Piti esittää sokkona jos lamput eivät toimineet, juosta lujaa, jos kaasu hirttää kiinni, pakki toimii ainoastaan takaperin ja jos rengas oli puhki niin piti kinkata yhdellä jalalla ja jos takaakseli oli jumissa piti hyppiä tasahypyillä. Sitten piti tehä jono ja ensimmäisen silmät sidottiin ja piti kiertää kyltti ja matkaan piti kuluttaa neljä minuuttia. Sen jälkeen piti lyödä palikoita, jotka olivat hiiriä, jotka tulivat putkista. Kun hiiret oli tapettu, niin oli tietokisa Hyvärilästä. Siihen loppuivat olympialaiset.
 
     Sen jälkeen paint ballia pelaavat tyypit lähtivät ”sotakentälle” Samin johdolla ja loput menivät elämyspedalle, missä oli hauskaa.
 
     Sitten oli päivällinen ja lähtö ratsastamaan. Tosin sinne lähtivät vain kolme henkilöä. Silloin niillä, jotka eivät menneet ratsastamaan oli vapaa-aikaa.
 
Illalla katsottiin TV:tä ja erityisesti Euroviisuja. Joka päivä muutama oppilas kävi hyisessä Pielis- järvessä.
 
                                                                                                             Katri, Anna, Tino, Ansu, Joonas
 
 
15.05.2009 Perjantai
 
VETOO, VETOO, HYVÄ-RILÄ!
 
Aamulla herättiin aikaisin, koska aamupala oli jo kahdeksalta. Yhdeksältä piti olla jo kurssi suunnattuna kohti melomis- ja kirkkovenepaikkaa. Kaksi hyvin pirtsakkaa ohjaajaa,  Sami ja Samuli ohjasivat meidät toimintapisteisiin.
 Samuli ohjasi melomista ja Sami taasen kirkkovenettä. Melomisessa, kanootissa oli kaksi kerrallaan. Kädet joutuivat koville, koska tuuli niin paljon. Välillä tuulen riepottelussa jouduttiin käyttämään raakaa voimaa!
 Pienten käännösten ja väännösten jälkeen homma alkoi sujua, ja pääsimme jopa Pielisen järvelle. Rantautumisen jälkeen vaihdoimme osia.
 Kirkkoveneilyssä ensimmäinen haaste oli saada vene pois laiturista. Kävimme torppien luona kääntymässä. Siellä meitä tervehti yksi vihainen lokki.
 Järvellä oli tuulista ja sitä kautta myös aaltoja.
 Melomisen ja veneilyn jälkeen kävimme syömässä. Sen jälkeen oli leirikoulun lopetus. Saimme myös tietää, kuka voitti leiriolympialaiset.
1.      Lunkku
2.      Strongers
3.      Hmmm
4.      Kivi kova jengi
 
Lopetuksen jälkeen astuimme bussiin ja menimme Kuopioon syömään Raxiin ja shoppailemaan kaupungille. Olo oli haikea ja harmitti lähteä pois, mutta sinne vois mennä lomalle J
 
Ps. Miljoonat kiitokset Tuijalle ja Hannulle, jotka jaksoivat kestää meitä ja olla kanssamme! J
 
 
                                                                                       Tiitu, Mersu, Eve, Hanna, Ville, Jussi