Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yrittäjien kevätkokous perinteisesti Sahapakassa

Paikalla 14.4. oli n. kymmenen jäsenen lisäksi oli Keski-Suomen yrittäjien uusi toimitusjohtaja Tuuli Kirsikka Pirttiaho, Kyyjärven kunnanjohtaja Maarit Autio, kunnanhallituksen puheenjohtaja Hannu Kainu sekä kunnanvaltuuston puheenjohtaja Maija Uusisalo


Posliinimaalaajamestari Railianneli VäisänenKalliorannan leirintäalue vuokrattavana

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Posliinimaalaajamestari Railianneli Väisänen

1.4.2008 Irma Mäkelä/Mediamyllärit

Kuukauden yrityksenä taidekoti, ateljee Railianneli Väisänen.

Ihastuttavat öljyvärityöt, akvarellit, ikonit ja posliiniesineet; käyttöastioista koriste-esineisiin ovat näkyvillä kaikkialla posliinimaalajamestari Railiannelin kodissa. Pesuhuoneiden, vessojen ja keittiöiden kaakeloinnit saavat yksilöllisen ja taiteellisen ilmeen posliinimaalaajamestarin seinälaatoilla, jotka säilyttävät arvonsa sukupolvelta toiselle. Merkkipäivän viettäjä ilahtuu varmasti hänelle nimikoidusta, yksilöllisestä lahjasta.

Mestari on jakanut taitojaan oppilaille useana talvena kansalaisopiston posliinimaalauskursseilla Kyyjärvellä, Karstulassa sekä Kivijärvellä. Railiannelin mukaan oppituntien pitäminen on puoleksi biologiaa: pitää selvittää esimerkiksi kukkien tai vaikkapa jäkälän rakenne, miten lehti kiinnittyy tietyllä tavalla kasvuvarteensa. Maalaajan on tiedostettava mitä katsoo. Oppilaat ovat kommentoineetkin, että kurssien aikana he ovat oppineet katsomaan näkemäänsä "sillä silmällä".

Kesällä Railianneli lähtee Reisjärvelle kansainväliselle kesäkurssille opettamaan posliinimaalauksen saloja. Kurssille on tulossa paljon virolaisia, ruotsalaisia, norjalaisia ja italialaisia oppilaita, kaukaisimmat Australiasta asti. Kurssilla on tulkki paikalla, joten opetus sujuu ihan Suomen kielellä. Heinä-elokuun vaihteessa Railianneli matkaa Viroon opettamaan.

Railiannelli on maalannut koko ikänsä. "Lahjaksi taito on annettu, niin miksei sitä kehittäisi ja käyttäisi", toteaa Railianneli iloisena. Posliinimaalauksen taiteilija aloitti vuonna 1971 ja hän on käynyt alan koulutuksia ja kursseja paljon. Ensin Railianneli suoritti kisällitutkinnon ja sen jälkeen posliinimaalajamestaritutkinnon, johon kuului kirjalliset kokeet ja ne läpäistyä tuli kutsu työnäytökseen. Tutkinnot ovat ammattikasvatushallituksen alaisia tutkintoja. Suomessa on posliinimaalajamestareita noin 50, joten kovin yleisestä taidosta ei ole kysymys.

Tuotteita voi ostaa suoraan Railiannelin ateljeesta tai tilata puhelimitse. Ateljee sijaitsee Kyyjärven leirintäalueen läheisyydessä Kainulantie 4, jonne on helppo poiketa kauppareissullaan tai muuten vaan nauttimaan ja ihailemaan taideteoksista, ostopakkoa ei ole. Ateljee on auki silloin kun taiteilija on kotona.
Tästä pääset tutustumaan mestarin sivustolle.