Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Komias kirkos juhlittiin vapaaehtoisia

21.11.2011 Riitta Kytölä/Kyyjärven seurakunta

Lauantaina 19.11. vietettiin Ylistarossa Lapuan hiippakunnan vapaaehtoistyön juhlaa. Kyyjärveltäkin oli mukana kaikkiaan 34 eri lailla vapaaehtoisena seurakunnassa toimivaa. Oli luottamushenkilöitä, kuorolaisia, diakoniakylätoimikuntien jäseniä, kahvinkeittäjiä, lähetyksen käsityöpiiriläisiä. Eikä kaikki vapaaehtoiset edes olleet mukana!

Kello 11 lähdimme matkaan kohti Lapuan Wanhaa Karhunmäkeä, jossa meidän oli määrä ruokailla. Eri seurakunnille oli etukäteen määrätty eri ruokailupaikat enimmäksen eripuolille Seinäjokea, me söimme siis Lapualla. Ruokailuun oli panostettu - eikö se ollut palapaistia (?) kera perunoiden, lisäkkeenä monenlaiset salaatit. Jälkiruokana oli marjakiisseli vaniljavaahdolla. Herkullisen ruuan lisäksi saimme tutustua tuohon kauniiseen vanhaan herännäisopistoon, joka nykyään toimii leiri-, kurssi- ja vapaa-ajankeskuksena. Uusi opistohan sijaitsee Lapuan keskustassa. Ruokailujärjestelyt toimivat hienosti eikä meillä ollut mitään vaikeuksia ehtiä Ylistaron kirkkoon kello 14:ksi, jolloin siellä alkoi vapaaehtoistyön juhla.

Ihmettelemistä riitti isossa kirkossa ennen juhlan alkuakin. Ylistaron kirkko on joidenkin tietojen mukaan Suomen kolmanneksi suurin kirkko. Toisissa lähteissä sen sanotaan olevan viidenneksi suurin. Iso se oli joka tapauksessa! Sinne mahtuu 2500 ihmista ja kirkko oli täynnä! Tai olisi sinne ehkä ne Kyyjärven kotiin jääneet vapaaehtoiset vielä mahtuneet, mutta ei paljon muita. Joten kun kirkko oli katsastettu noin päällisin puolin, riitti katseltavaa ihmisissä - varsinkin kun yritti bongailla, mihin ne toiset kyyjärviset hävisivät...

Juhla alkoi. Sen parasta antia oli ehdottomasti Seinäjoen seurakunnan lapsikuoro Solinan laulut! Solinassa on laulanut viime keväänä noin 80 lasta, nyt en pysynyt laskuissa, montako lasta oli laulamassa, mutta valtava solina siitä lähti! Solinaa säesti J.Jouppi band. Oli siellä puhettakin. Piispa Simo Peura keskusteli rokkari Timo Rautiaisen kanssa vapaaehtoistyöstä. Päivi Katajamäki ja Arvi Viita toivat esille oman näkökulmansa vapaaehtoistyöhön ja Asko Peltola kokosi vielä puheiden helmet yhteen. Tilaisuuden juonsivat mukavasti Susanna Hankanen, Reijo Takamaa sekä yksi Solina-kuorolainen, Sini Poikonen.

Juhlan jälkeen pakotti jo kahvihammasta, mutta onneksi apu oli lähellä! Meidänkin lehterin takaosassa porisi kahvipannu ja saimme kahvia ja pullaa virkistykseksi. Samalla siinä ehti vähän jutella tuttujen kanssa ja käydä jopa haukkaamassa raitista ilmaa ulkona.

Messu alkoi kello 16.15. Liturgina toimi Jukka Tuppurainen ja saarnan piti Juha Muilu. Saarnatekstinä oli kuvaus viimeisestä tuomiosta (Matt. 25:31-46)., missä ihmiskunta lopussa jaetaan vuohiin ja lampaisiin. Saarnasta jäi mieleen se, että miten on mahdollista, että vanhurskaat ovat niin yllättyneitä siitä, kun he kuulevat, mitä kaikkea hyvää he ovat tehneet. Heidän katse on ollut Jeesuksessa, he ovat nähneet vain Vapahtajansa, siksi he eivät huomaa omia hyviä tekojaan.  Päivä huipentui siihen. että saimme yhdessä käydä ehtoolliselle. Messussa lauloi Ylistaron kirkkokuoro ja Komian kirkon Kvartetti sekä Untamalan kuoro.  

Kotimatkalle päästiin vähän yli 18 ja kotona oltiin noin 19.30. Siihen väliin jäi paljon tehokasta lauluaikaa, joka käytettiin tarkasti hyväksi! Kiitos laulunjohtajille Pentille, Taistolle ja Urholle! Kiitos jokaiselle mukana olleelle mukavasta matkaseurasta ja ennen kaikkea siitä panoksesta, mitä teet seurakunnassa! Se on tärkeää - olkaamme vähässäkin uskollisia! "Taivasta kohti matkaa  teemme, vaellamme päivään uuteen. Näin toisiamme tukien me yhdessä täältä vaellamme päivään uuteen."

Kuvista parhaat on Erik Holmbergin ottamia, kiitos Ekillekin tästä palvelusta(kin)!