EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat

Kyky-Betset vs. Laihian Luja

19.2.2006 Matti Försti

Betonimiesten päämyllärinä jatkaa Kristjan Kais. Kauden viimeinen ottelu käynnistyy hetken kuluttua. Kommentaattorina jatkaa Matti Försti.

Matti jatkaa tästä. No niin tervetuloa jälleen tänne Kyyjärven "Hornankattilaan". Kohta on alkamassa kauden viimeinen ykkössarjan ottelu, jossa kotijoukkue Kyky-Betsetti saa vastaansa Laihian Lujan. Panoksena on sarjan kolmas sija, jota varmaan kumpainenkin joukkue tosissaan halajaa, sillä se olisi molempien joukkueiden paras saavutus miesten tasolla. Oman lisänsä tähän "paikalliskamppailuun" tuo se, että Lujan valmentajana toimii EX -kykyläinen Markku Luoma-Aho. Joukkue on pitkä ja nuorekas. Liigakokemustakin joukkueesta löytyy, sillä niin Kari Somppi kuin Miikka Tuomolakin esiintyivät viime kaudella Vaasan Kiiston liiga-joukkueessa. Myös lähes kaks metrinen Jaakko Lauttamus on kokeillut siipiensä kantavuutta nuorten eri maajoukkueissa. Mutta kotijoukkue Kyky ei kuvia kumartele. "Piitsin" erikoismies Itä-rajan takaa saapunut Kristijan Kais on nukkunut hyvin Hannun ja Jaanan "majatalossa" ja on valmis Lujan kaatoon. Koko joukkue pelasi hyvän pelin eilen voittaessaan Kajaanin Namikan ja on myös vamis näyttämään kauden päätösottelussa osaamistaan. Ottelun tuomareina ovat Liisa Nikkilä ja Päiviö Roukala.

Lujan aloitus seitsikkö. Jylhä, Kupari, Lauttamus, Somppi, Taittonen, Tuomola ja libero Jääskeläinen. Kyky: itärajan miehet, Henkka, Mäkelä, Kantonen ja liberona Koskela. Ensimmäinen erä : tasaista on Kyky johtaa 4-3. Tuomolan hypäreillä Luja siirtyy 7-4 johtoon. Kyky taistelee 8-9. Tuomolan pommi vastapallosta: Luja vie erää numeroin 11-8. Kyky hölmöilee 14-11 Lujalle. Kyvyn aika tilanteeessa 12-16. Luja vaihtaa Pikkumäki ja Tuukka Tuomola kentälle. Taittonen ja Kupari huilaamaan. Kyky vaihtaa Henkka pois ja Lampela sisään. Taktinen vaihto. Lujan aikalisä tilanne 19-16 Lujalle. Kyvyn torjunta pitää tilanne 18-19. Darius tasoittaa pelin kahteenkymmeneen. Luja ottaa vaihdot takaisin. Kantoselle kaksi torjuntapistettä 22-20 Kyvylle. Somppi takoo ja tasoittaa pelin. Kantonen syöttää ja Luja tekee hyökkäysvirheeitä. Erä Betsetille 25-22. Erän ratkaisu: Kantosen kaksi torjuntaa, jonka jälkeen Lujan hyökkäys ei pysy ruudussa. Lujan syöttö myös helpponi erän kuluessa.

Toinen erä: Mäkelä torjuu Kyky johtaa kaksi nolla. Passari Taittoselle käsittelyvirhe. Kais takoo syöttöruudussa. Kyky johtaa 6-1 Sauliuksen ässä 8-2 kotijoukkueelle. Luja vaihtaa: Pikkumäki pois, Kupari kentälle. Henkka kunnostautuu välillä hyökkääjänäkin. Tilanne 14-5 Betsetille. Luja vaihtaa Tuomola kentälle. Taittonen pois taktinen vaihto. Pikkumäki kentälle, Kupari jäähylle. Kyky vie erää numeroin 20-11. Kyky vaihtaa: Parkkonen kentälle Kantonen pois. Tilanne 23-13 Kyvylle. Somppi syöttää pommeja: tilanne 17-24. Kais päättää erän järkevällä iskulla. Erä Kyvylle 25-18. Kyky oli selvästi parempi varsinkin syöttöruudussa. Kyvylle seitsemän pistettä syötölla kolme virhettä. Luja kaksi pinnaa syötöllä kahdeksan virhettä.

Tauko pidetty kolmas erä alkaa. Kyky vaihtanut Lampelan keskelle. Kupari lyö verkkoon. Kyky johtaa kolme-yksi. Lampelan hyppysyöttö tehoaa. Kyky johtaa jo 6-1. Luja vaihtaa Pikkumäki kehiin, Kupari pois tilanne 7-2 Betsetille. Kantosen torjunta pitää 9-4 Sauliuksen ässä 11-4. Koskelan loistava puolustus. Darius jatkaa lyömällä pallon soikeaksi 13-5. Kentälle tulleen Tuukka Tuomalan syöttö puree. Luja kaventaa tilanteeksi 10-16. Myös velipojan Miikan syöttö kulkee 14-19.Kais syöttää, Darius iskee 21-14. Kyky vaihtaa Räihä kentälle Kantonen pois. Tilanne 22-16 Betonimiehille. Erä 25-19 Kyvylle ja koko ottelu kolme-nolla Kyky-Betsetille.

Kyky oli selvästi parempi ja halusi selvästi voittaa enemmän. Varsinkin vastaanotto ja syöttö olivat kotijoukkueen aseet tänään. Myös kenttäpeli Kaisin johdolla toimi hyvin. Lujasta palkittiin Kari Somppi ja Kyvystä Raimo Kantonen. Raimon "kobrakäsi" kävikin tänään terävästi. Kausi päättyi hienosti.

Kolmas sija varmasti tyydyttää kotijoukkuetta. Suurkiitokset raivoisasti kannustaneelle kotiyleisölle, joka on selvästi sarjan paras. Myös sulka valmentaja Hannu Kalliojärvelle, joka aikaa ja vaivaa säästämättä on tehnyt joukkueen eteen paljon töitä.