Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Ohjausryhmän kokouksen satoa

24.3.2005 Aaro Toppinen

Tiedontuotanto hankeen ensimmäinen ohjausryhmän kokous pidettiin keskiviikkona 23.3.2005 Paletissa. Verkkolehden nimestä syntyi erimielisyyttä.

Tiedontuotanto hanke käynnistyi tammikuun alussa ja viime keskiviikkona pidettiin ensimmäinen ohjausryhmän kokous Kauppakekus Paletissa.
Paikalla olivat hankkeen työntekijät Irma Mäkelä ja Veikko Huumarkangas, TE-keskuksen edustaja ylitarkastaja Veli Koski, yrittäjien edustaja Anita Collin, kutsuttana asiantuntijana toimittaja Riitta-Sisko Räike sekä Aaro Toppinen Kyyjärven kunnasta. Kyvyn edustaja Ossi Tamminen ja kunnan edustaja Maija Uusisalo eivät olleet läsnä työesteiden takia.

Kokouksen alussa Riitta-Sisko Räike ilmoitti, että hänen asiantuntemuksensa ei ole käytettävissä mikäli lehden nimi (Nopola News) ei muutu. Asiasta käytiin vilkasta keskustelua. Todettiin, että nimiasian ratkaiseminen ei välttämättä liity ohjausryhmän tehtäviin.

Laitehankinnat ja hankkeen nykytila

Aluksi käytiin läpi hankkeen toteuttamiseksi vuokrattujen laitteiden hankintamenettelyt ja periaatteet. Hankinnoista laaditaan tarkempi yhteenveto.
Veikko Huumarkangas ja Irma Mäkelä kertoivat hankkeen tilasta. Helmikuussa Kivirannan palvelukeskuksessa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa oli paikalla parikymmentä innokasta kuulijaa. Tämän lisäksi työntekijät ovat kiertäneet kyläkunnilla kokouksissa ja tupailloissa. Hanke ja lehti-idea on otettu innolla vastaan ja eräs palautteena saatu idea on jo otettu työn alle. Helmikuussa kaikille yhdistyksille, järjestöille ja yhteisöille lähetettiin pyyntö valita yhteisön tiedontuottaja. Yhteensä 45 pyyntöön on saatu kiitettävästi  yli 20 vastausta. Useat järjestöt valitsevat tiedontuottajansa kevätkokouksissaan lähiaikoina.


Nettiradiotoiminta saanut hyvää palautetta 

Hankkeen aikana on lähetetty molemmat kunnanvaltuuston kokoukset ja kuuntelijoita netin puolella ollut huomattavasti enemmän kuin salissa. Helmikuun kokouksen päätteeksi järjestettiin pienimuotoinen keskustelupalaveri, juontajana toimi Lasse Mansikka-aho Järviradiosta. Huhtikuussa järjestetään yläasteen 9-luokan oppilaiden kanssa kokeilumielessä valtuuston kokous, joka on kuultavissa netin kautta. Tarkoituksena on opettaa oppilaille kokoustekniikkaa ja kertoa kunnanvaltuuston toiminnasta ja päätöksenteosta. Samalla hankkeen työntekijät pääsevät testaamaan ja säätämään laitteita. Nettiradiotoimintaan on ilmoittautunut 5 henkilöä, jotka ovat kiinnostuneita lähinnä tekniikasta. Lisää innokkaita kuitenkin tarvitaan.

Kokouksen päätteeksi kuultiin Sami Sunin (Netcabinet Oy) tilannekatsaus. Hän esitteli julkaisujärjestelmää ja lehden rakennetta. Lehden "moottori" on pian valmis ja käyttöönotettavissa. Ensimmäisen numeron julkaisupäivää ei ole päätetty.

Seuraava ohjausryhmän virallinen kokous on 25.5.2005 Paletissa. Yhteistyöpalavereita jouduttaneen kuitenkin pitämään jo tätä ennen.