Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Sudarista Seikkailijaksi

18.5.2009 Eki Holmberg

Lauantaina 16.5. vietettiin Kyypartion talvikauden päätöstä.

Harsunkankaan hiihtomajan ympäristössä oli  lauantaina menoa ja meininkiä , kun parikymmentä  Kyypartion sudaria ja seikkailijaa johtajineen viettivät talvikauden päätöstä. Paikalla oli myös lasten vanhempia auttamassa ja nauttimassa kauniista kevään päivästä.

Ohjelmassa oli partiotaitokisa, jossa kokeiltiin opittuja taitoja . Rata kiersi soramonttua ja reitin varrella oli 5 rastia. Eka rastilla  kokeiltiin ensiaputaitoja ja niitähän löytyi, ei olisi "uhri" avutta jäänyt. Toisella rastilla tiedusteltiin kuka kuvassa komeili. Siinä taisi mennä joiltakin " sormi suuhun"  Baden-Powelin kuvaa tutkiessa. Kolmannella rastilla oli vuorossa käden taidot.  Radan laatijat olivat piirtäneet kuvan jonka mukainen värkki piti tehdä ja sehän syntyi, nimitäin pannun alunen.  Hieman tuumailtiin tuliko laadittua liian vaikea homma, mutta eikös mitä, sanoivat ihan helpoksi. Seikkailijoiden tehtävänä oli valmistaa varpuvispilä jota sitten tulisivat tarvitsemaan lopussa.  Siitä riiti hieman hupia viimeisellä raastilla.  Neljännelä rastilla kokeiltiin luonnontuntemusta. Oli kuvia linnuista ja parista muusta eläimestä sekä testattiin jokamiehan oikeuksia. Hyvät oli tiedot kaikilla ryhmillä. Viidennellä eli viimeisellä rastilla piti sudareiden koota retkikeitin eli Trangia käyttökuntoon . Sekin onnistui pienen "pähkäilyn" jälkeen.  Seikailijoiden  viimeinen tehtävä oli sytyttää nuotio ja valmistaa annetuista aineista räiskäletaikina ja paistaa se nuotiolla. Taikinahomassa tarvittiin  sitä varpuvispilää.Tuli syttyi nopeasti, mutta räiskälehomma oli hieman "ontuva", mutta paistuihan se ja syötiin myös.(otsakekuva) . Kisa onnistui varsin mukavasti . Onnistumisesta voimme kiittää osallistujien lisäksi vapaehtoisia rastivahteja kuin myös KyPa:n omia laumanjohtajia  eli kaikkia ,jotka olivat touhussa mukana . "Hyvä Me!!" 

Tapahtuma oli samalla eräänlainen siirtymisriitti sudenpennuille ,jotka syksyllä siirtyvät seikkailijoihin.  Kymmenkunta nykyistä sudaria muodostavat syksyllä uudet seikailijavartiot.  Kesän tapahtumista tärkein on ilman muuta piirileiri Uitto Partaharjulla  heinä-elokuun vaihteessa. Kypartion  uittomestarina toimii Eevaliisa . Häneltä saa tarkemmat tiedot  mm. varusteista. Meno leirille tapahtuu todennäköisesti pikkubussilla. Tarkemmat tiedot leiriläisille tulee aikanaa. 8.-9.5 tarpojavartio Foxit tekivät mökkiretken  jonka aikana viettivät  parin "Foxin" synttäreitä. Olisikohan teemana ollut "vauhtia ja vaarallisia tilanteita" Lisäkuvat kertokoon siitä

Joku saattaa kysellä, miksi kesällä, joka on parasta retkiaikaa, ei ole partiolla mitään toimintaa . Se johtuu ensisijaisesti siitä, että kesällä on niin paljon muuta toimintaa ja toiseksi  vetäjäpulasta, joka lienee eräänlainen ikuisuuskysymys pienillä  muuttotappiopaikkakunnilla. Mutta syksyllä taas tavataan- toivotavasti- ja entistä innokkaampina  ja uusin voimin .

Kun takana on talvi ja edessä on (toivottavasti) lämmin kesä, on aika kiittää kaikkia partiossa toimineita ,johtajia, partiolaisia ja heidän vanhempiaan, mennestä kaudesta ,toivottaa hyvää ja leppoisaa kesää.

Lpkj Kyy Eki