Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Seurakunnan varhaisnuorten leiri 4.-6.6

10.6.2008 Katariina Rauma

Aurinko paistoi ja helle helli leiriläisiä Kannonkoskella.

Jälleen kerran iloinen lapsijoukko suuntasi kulkunsa Piispalan leirikeskukseen tarkoituksenaan ottaa rentouttava alku kesälomalle. Ja rennosti otettiinkin.

Ensimmäinen päivä meni vähän tylsästi uidessa ja syödessä. Frisbeegolfia ei sitten päästykään pelaamaan ja sekös väkeä harmitti - tai sitten ei! Illalla rantasaunan lauteet notkuivat, kun tytöt innostuivat uimaan ja saunomaan. Taisi joku poikakin uskaltautua kastautumaan. Vesi oli tuttuun tapaan suloisen hyytävän jäistä. Ja paistettiinhan me makkaraakin rannalla leikkien lomassa. Harmi vaan kun sinappi oli unohtunut kotiin... Naapurimökin tulevaisuuden jääkiekkolupaukset pitivät illankoitteessa seuraa meidän leiriläisille niin että  joutuin jo vähän patistella omaa väkeä nukkumaan. Taisi nimmarit jäädä saamatta... Yö kului kuitenkin pienimmiltäkin leiriläisiltä rauhallisesti ilman suurempaa koti-ikävää.

Torstaipäivä valkeni eteemme aurinkoisena ja lämpöisenä. Syömisen lomassa kävimme keilailemassa. Jotkut saivat hienoja kaatoja ja tuloksia, varsinkin ensikertalaiset olivat aivan mestareita. Hyvähyvä! Lounaan jälkeen aurinkoinen hiekkaranta kutsui uimaan ja upottamaan varpaat hiekkaan, joku taisi upota ihan napaansa myöten...Uimisen jälkeen uikkarit päällä oli hyvä lähteä melomaan, ei ollut ainakaan vaaraa että vaatteet olisivat kastuneet jos venhe olisi keikahtanut. Onneksi niin ei tietenkään käynyt vaan koko joukko ohjaili ammattimaisin ottein kanootteja laitureitten välillä. Tuuli hieman hankaloitti hommaa ja kovan tuulen vuoksi emme sitten valitettavasti päässeetkään pidemmälle järvelle melomaan. Ohjaaja kehaisi kovasti kaikkien melontataitoja , kröhöm, sekös tuntui kivalta! Ja kun koko päivä meni muutenkin uikkarit päällä, niin pitihän sitä käväistä kokeilemassa uimahallin vettäkin. Ja sitten vielä rannalle. Ilta sujui leppoisasti ja nukkumaankin päästiin hyvissä ajoin ennen puolta yötä...tai sitten ei...

Perjantaiaamu oli vähän koleampi, mutta eipäs se meidän menoamme haitannut. Kokoonnuimme rannalle paljastamaan edellisenä päivänä askarrellut liput ja mökkikuntien nimet. Nimien joukossa oli varsinaisia helmiä, kuten "Kokolihapihvit". Ottelimme leikkimielisen leirikisan, jossa kilpailtiin mökeittäin toisia vastaan mm. kävyn heitossa ja hiekkalinnan rakennuksessa. Voittajaksi selvisivät tiukan taiston jälkeen Onnenpossut, jihuu! Kivaa oli ja kaikki saivat palkinnon kun karkkipussi laitettiin kiertämään linja-autossa.

Minun hajamielisyydestäni huolimatta (hukassa ehti olla kännykkä, kansio, kahdet kengät, kamera ym.ym) leiri sujui hyvin ja kaikki lapset pääsivät turvallisesti kotiin. Leiristä jäi lämmin tunne väreilemään sydämeen ja kiitos siitä kuuluu jokaiselle Onnenpossulle, Kokolihapihville, Makeismökille, Jätejengille,Leijonalle ja Murmelille. Ja Taivaan Isälle, Hän piti jälleen meistä hyvän huolen. Kaunis kiitos ja hyvää kesää.