Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Onnenpyörä pyöri vinhasti

MLL:n onnenpyörä pyörähti reilut 200 kierrosta Kyyjärven markkinoilla, kiitos kaikille pyörittäjille ja palkintojen lahjoittajille. Kertyneet varat käytetään lasten ja nuorten hyväksi.


Pyöräytä isosta onnenpyörästä Viking Linen lahjakortti!Leiritunnelmia Tilapäistä ja lyhytaikaista apua MLL:n lastenhoitajilta

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Leiritunnelmia

30.6.2008 Eevaliisa Hakola/Kyypartio

Tässä Kyypartion kesäleirin isoja ja pieniä poikia yhteisessä pelihetkessä.

Tekee mieli sanoa ääneen, että ilman LYNX vartiota ei leirillä olisi pärjätty. Heillä partiovuosia takana jo sen verran, että monet leirielämään kuuluvat asiat hoituvat lähes rutiinilla. Eikä ollenkaan vähäpätöinen seikka ole se, kuinka he ovat pienimmille esimerkkinä ja "idolina". Kiitos Lynxit ! Mukana olosta ja kaikesta avustanne.

Kesäleirimme ikähaitari oli 7-73 vuotta. Haitarin alkupää on vikkelä, tekemistä koko ajan vailla oleva kirkassilmäinen partiolainen. - Loppupää edustaa perinteitä, kokemusta ja turvallisuutta. Siihen välille jää sitten sopivasti kaikkea mahdollista. Kokonaisuutena partiossa kaivataan kaikenikäistä väkeä. Siten syntyy sopivan hyvä soppa, niinkuin kesäleirimmekin oli. Edellisillä sanoilla kiitos kaikille mukanaolleille aikuisille. Ekille, Riitalle, Ristolle, Marjaanalle ja Eevalle.

Sadekuuroista huolimatta telttayöt sujuivat hyvin. Liian lämmintähän ei tosiaankaan ollut, suosittelen tulevaisuuteen seuraavaa: Vaikka kesä, ota silti leirille talvipussi, eli makuupussi jolla tarkenet - 15 - 20 asteen pakkasessa. Kun tästä Suomen kesästä ei koskaan tiedä...  Sisälle sateisten päivien varalle olimme varanneet erilaista askartelua. Myös jousipyssyn tekeminen oli huippusuosittu juttu. Useat ennättivät tehdä monta jouskaria, kun ne eivät tahtoneet käytössä kestää... Yllättävän pitkiä kaaria niillä ammuttiin. Myös puujaloilla kävely oli uusi, tasapainoa vaativa tuttavuus. Kasvomaalaus sai myös suuren suosion. Harmi, ettei kaikkia hienoja taideteoksia tullut ikuistettua.

Olin kahtena päivänä rannassa uimavahtina ja myös saunavahtina. Tärisin kylmästä rannassa, vettä satoi ja minulla oli sadeviitta. Osa lapsista nautti täysin siemauksin hieman viileästä vedestä. Kun ½ tuntia oli uitu, oli kommentti: -  huomenna uidaan sitten pidempään! Arvaattekin sitten, että saunavahdilla oli hiki... aikuiset aina valittaa, lapset ei tuollaisia edes huomaa.

Vartiolaiset pääsivät kokeilemaan leirillä myös paintball peliä. Osa porukasta harjoitteli merkkaimilla tarkkuusammuntaa. Isommat pääsivät kehittelemään pienen pelin. Pelivälineet ja ohjaus  tuli paikalle Saarijärven nuoriso-ohjaaja Antti Sivosen toimesta. Sudenpentupoikien kuultiin saunan lauteilla haikeina haaveilevan: - kyllä mekin sitten saahaan leirillä koettaa tarkkuusammuntaa kun ollaan kolmosella! -  Niin, saatte te, kun vähän vielä kasvatte. 

Keskiviikkona pidettiin leirinuotiolla pieni hartaushetki Kuusen Jarin sanoin. Se jäi koskettavasti mieliin niin pienille kuin isoillekin leiriläisille. Ja terveisia Katriinalle Kirkkonummelle, hän vietti yhden vuorokauden leirillä ja pääsi näin näkemään "maalaisten" partiolaisten touhuja. Toivottavasti jäi hyviä kokemuksia joita viedä omaan lippukuntaan.

Taustalta kuuluu nyt Sama taivas, sama maa soittoa. (laulu leirihartaudesta) eli on ihan pakko siirtyä laulajaksi  ja leirin tunnelmat päättyvät nyt tähän.