Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kunnanjohtaja esittää erityisen selvityksen teettämistä

2.9.2009 Matti Muukkonen

Kunnanjohtaja muistuttaa, että Lex Kyyjärvi ei ole vielä voimassa olevaa oikeutta

Kyyjärven kunnanjohtaja Matti Muukkonen esittää ensi maanantaina kokoontuvalle kunnanhallitukselle, että se esittäisi kunnanvaltuustolle erityisen selvityksen teettämistä liittyen valtuutettu Ossi Tammisen viime maanantaina jättämään valtuustoaloitteeseen koskien Kyyjärven kunnan liittymistä Saarijärven kaupunkiin. Kunnanjohtaja noudattaa siten kunnanvaltuuston aiempaa yksimielistä kantaa liitokseen pyrkimisestä.

”Eipä tässä oikeastaan ollut muuta vaihtoehtoa, koska valtuusto on aiemmin linjannut liitoshaluistaan, niin kunnanjohtajan ja kunnanhallituksen kädet ovat aika sidotut tässä tilanteessa”, Muukkonen kertoo. Hän edelleen korostaa, että ratkaisu lopulta liitoksesta on poliittinen, jolloin päätöksestä vastaavat valtuutetut. Sinänsä selvityksen tekemistä kunnanjohtaja itsekin kannattaa. ”Sillähän siitä saadaan faktat pöytään kun selvitys tehdään, sitä ennen on hieman paha kenenkään sanoa asiasta mitään varmaa, kun ei tiedetä olisiko liitos hyvä vai ei”, Muukkonen tuo esiin.

Muukkosen mukaan mielenkiintoista on ollut se, että hänen puhelimensa on soinut viimeisen parin päivän aikana aika tiiviiseen tahtiin, vaikka hän on nimenomaan sanonut, ettei ole tässä asiassa päätöksentekijän roolissa. ”Palaute on ollut lähes 90-prosenttisesti positiivista suhtautumista aloitteeseen. Muutama on toivonut liitossuunnaksi Alajärveä ja muutama sitä, että myös Karstula lähtisi kimppaan mukaan ja toki yhdet haukutkin on tullut”, Muukkonen summaa.

Kunnanjohtaja kertoo myös olleensa yhteydessä ministeriöön ja kyselleensä miten prosessi etenisi. Aikaisempi ministerin kanta on ollut, että selvitys asia voidaan hyvin laittaa vireille vanhan lain voimassa ollessa. ”Haluan kuitenkin muistuttaa, että Lex Kyyjärvi, ei ole vielä voimassa, vaan vasta tulossa varsinaiseen lainvalmisteluun”, Muukkonen toteaa. Hänen mukaansa olisikin nyt hyvä, että asiaa selvitetään kunnolla ennen kuin ihmiset ryhtyvät ottamaan kantaa liitoshankkeeseen. ”Itse en aidosti tiedä onko liitos hyvä ratkaisu vai ei, enkä usko, että kellään muullakaan on erityistä, aitoon tietoon perustuvaa näkemystä asian tiimoilta”, Muukkonen tuo esiin.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi, 050-3522394.