Kyyjärven verkkolehti | elokuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Maailmanperintöä joka makuun 12.–15.8.2010​

Nyt on jokaiselle jotakin! Purjehdi Postijahdilla 1600-luvun tyyliin ympäri Merenkurkkua, anna laulusi raikaa Mikkelinsaarilla Stefan Skatan kanssa.


Missä se"JALLU" luuraa

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Maailmanperintöä joka makuun 12.–15.8.2010​

6.8.2010 Juttuvinkki/Veikko Huumarkangas

Nyt on jokaiselle jotakin! Purjehdi Postijahdilla 1600-luvun tyyliin ympäri Merenkurkkua, anna laulusi raikaa Mikkelinsaarilla Stefan Skatan kanssa.

Tuo lapsesi seikkailemaan Terranovan peikkopolulle tai tule oppimaan lisää kotipaikkakunnastasi yleisöluennoille. Kaiken tämän ja paljon enemmän tarjoaa elokuun toisella viikolla järjestettävät Maailmanperintöpäivät.


Maailmanperintöpäiviä on juhlittu siitä asti, kun Merenkurkun saaristo hyväksyttiin Unescon maailmanperintölistalle vuonna 2006. Saavutus on kova, sillä samalla suojelulistalla komeilevat mm. mahtava Grand Canyon, Koillis-Australian Iso Valliriutta ja Yellowstonen kansallispuisto. Geologialtaan ainutlaatuinen saaristo on Suomen ensimmäinen ja samalla ainut luonnonperintökohde. Vuosittain järjestettävien Maailmanperintöpäivien tavoitteena on tarjota jokaiselle mahdollisuus tutustua omaan maailmanperintöömme sekä maalta että mereltä käsin.


Kaikkiaan viiden eri kunnan alueella järjestettävät, neljä päivää kestävät Maailmanperintöpäivät tarjoavat monipuolista ohjelmaa kuntalaisille ja muualta matkaaville turisteille. Maailmanperintöpäivät käynnistyvät torstaina 12.8. Heti alkuun julkistetaan Svedjehamnin näkötornin nimikilpailun tulokset. Lisäksi torstaista sunnuntaihin on mahdollista osallistua erilaisille luennoille ja retkille, lähteä risteilylle vaikkapa Valassaarille tai Mikkelinsaarille sekä opiskella esimerkiksi oman kasvion ja kalapihvien tekoa. Koettavaa, nähtävää ja mukavaa tekemistä riittää niin lapsille kuin aikuisille.

Tänä vuonna erikoisen leiman Maailmanperintöpäiviin antaa torstaina 12.8. Vaasan Academillissa järjestettävä Maailmanperintökohteiden tapaaminen. Kaikille avoin tilaisuus tarjoaa puheenvuoroja maailmanperinnöstä ja tietoa Suomen muista maailmanperintökohteista. Paikalla on monia merkittäviä puhujia, kuten esimerkiksi ylijohtaja Riitta Kaivosoja opetusministeriöstä, maaperägeologian professori Matti Räsänen Turun yliopistosta ja ympäristöneuvos Jukka-Pekka Flander ympäristöministeriöstä.

Maailmanperintöpäivät ovat osa koko viikon kestävää Sinne-viikkoa. Luonto ja kulttuuri kutsuvat Sinne-viikolle, ja Maailmanperintöpäivillä luonto ja kulttuuri kohtaavat tarjoten elämyksiä, joita ei muualla Suomessa ole mahdollista kokea. Maailmanperintöpäivien ohjelman järjestämisestä vastaavat yhteistyössä Metsähallitus ja alueen kunnat (Vaasan kaupunki, Maalahti, Vöyri-Maksamaa, Mustasaari ja Korsnäs).

Lisätietoja: Metsähallituksen asiakasneuvoja, puh 0205645281, sähköposti terranova@metsa.fi,

www.merenkurkku.fi, www.vaasa.fi/sinne