Kyyjärven verkkolehti | elokuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

..ja niin pääsimme Ansasta.

Jasmine Taipale

Leiri oli huikea kokemus jokaiselle ja vielä mieleenpainuvampi ensimmäistä kertaa 'hieman suuremmalle' leirille osallistuneille.

Kertauksena vielä: Olimme siis 25.7-31.7 Keski-Suomen partiolaisten piirileirillä Keuruun Isossa Hiekassa. 

Viime jutussani jäin siihen kuinka 9 rohkeaa kyypartiolaista oli lähtenyt yövaellukselle. Kaikki palasivat sieltä ja mukavaa oli ollut. Heti haikilta päästyään oli vaihdettava hieman virallista kampetta päälle, sillä vuorossa oli leirimme vierailupäivä. Vierailupäivä toi mukanaan leirille osallistuvat sudenpennut sekä ison joukon partiolaisten vanhempia. Vierailupäivä sisälsi paljon ohjelmaa, mm. markkinat. Markkinoilla virallinen valuutta oli Nahka. (1 nahka = 0,5€) Sillä pystyi vuokraamaan itselleen teltansiivoojan 10 minuutiksi, antaa kampaajien laittaa hiuksesi uuteen kuosiin tai vaikkapa pehmomiekkailla. Kyypartion pienet tyttösudarit perustivat markkinoille käpykisan. Vierailupäivä päättyi leiriläisten ja vanhempien yhteiseen iltaohjelmaan rannalla.
Lauantaiaamuna olikin aamupalalla uutta väkeä. Joukkoomme oli liittynyt torstain aikana suuri joukko sudenpentuja. Päivä jatkui ohjelmapisteillä ja lounaan jälkeen oli vuorossa suunnistuskisat. Siinä Kyypartion Jani Pakka ja Tero Eteläkari pärjäsivät alle 14-v sarjassa hyvin, lopputuloksissa he olivat sijalla 9. Illalla oli Rysän ja Kohon oma ilta. Lauloimme monenmoisia lauluja, sekä tietenkin saimme nauttia Hopeisen kuun, Kimmon tulkitsemana. Kyseisen esityksen jälkeen artistimme jakoi nimikirjoituksia savumme portilla muhkean kokoiselle fanijoukolleen.
Sunnuntaina ensimmäisenä pääsimme leirikirkkoon. Se oli järjestetty rannalla. Sunnuntain leiripäivän päätteeksi menimme toistamiseen rannalle, nimittäin päättäjäisiin. Päättäjäisissä oli ohjelmaa runsaasti. Myös leirihitti Maikku Muikku kuultiin. Päättäjäiset kruunasi tieto siitä, että päämuonittajamme oli tilannut leirille 1600 nakkia, mutta nakkeja oli tullutkin lähes kymmenkertainen määrä. Siispä jokaistaleiriläistä kohti tuli noin 14 nakkia. Eniten nakkeja söi Topi Suutari alaleiri Karhunraudasta, 50 kpl (n. 1½kg). Myös Kyypartion vartiolaisita löytyi eräs joka ylsi yli 30kpl suoritukseen.
Maanantaina oli hieman haikea tunnelma. Leiri olisi purettava vaikka vielä olisi halunnut sinne jäädäkin. Lähtömme oli puoli kahden maissa. Leirilaulu taisi olla oikeassa viimeisessä säkeistössään: "Leirin jälkeen kotona olen väsynyt, mutta onnellinen." Sillä sitä me kaikki olimme kun kotiin pääsimme :)

Koko leirin ajan hyvä sää helli partiokansaa. Kertaakaan ei satanut. Luulenpa, että jokainen meistä odottaa innolla jo seuraavaa piirileiriä!