Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Virressä on voimaa

1.6.2012 Minna Erkkilä/Kyyjärven seurakunta

Nopolan koululla on koko lukuvuoden ajan laulettu ahkerasti virsiä. Seurakunnan päivänavauksen yhteydessä 31.5. oli aika palkita uurastus. Oppilaille jaettiin pronssisia, hopeisia ja kultaisia virsimerkkejä.

Kanttori on käynyt koululla säännöllisesti laulattamassa tuttuja virsiä sekä opettamassa uusia. Joissakin luokissa on laulettu aivan kattoa korkeammalle, voimallisesti ja innolla. Virsiopetus on sekä musiikin että uskonnon opetusta, sillä virsien yhteydessä on puhuttu myös sanojen sisällöstä, Raamatun tapahtumista ja kirkkovuoden ajankohdasta. Koulussa on suhtauduttu todella positiivisesti  virsiopetukseen, siitä lämmin kiitos erityisesti kaikille opettajille.

Virsien laulaminen huipentui toukokuussa virsimerkkien suorittamiseen. Oppilaat lauloivat  osaamansa virret parittain, ilman säestystä virsikirjasta ja lauletut virret merkittiin muistiin. Samalla sävelellä olevista virsistä kelpuutetaan suoritukseen vain yksi. Näin merkin suoritus ei ole mikään läpihuutojuttu, vaan vaatii todella jonkin verran osaamista. Pronssisen merkin saa kymmenen virren osaamisesta, hopeisen 25 virren ja kultaisen 55 virren osaamisesta. Kaikkiaan virsimerkkejä suoritti 41 oppilasta 1. - 5. luokilta.

Kultaisen merkin verran - 55 kpl- virsiä osasivat viidennen luokan kultakurkut Milja Halmesaari, Sara Ohranen, Saara Noponen ja Iida Patovisti. Tyttöjen sinnikkyys oli kyllä ihailtavaa, he jäivät laulamaan virsiä yhtenä päivänä vielä koulun jälkeenkin.

Hopeiseen merkkiin (25 virttä) ylsi 20 oppilasta: Linnea Noponen, Maija Nissinen, Eveliina Ohranen, Karoliina Noponen, Pauliina Holmström. Jennica Kalliokoski, Kati Mäntynen, Anna-Sofia Humalajoki, Aada Kantonen, Karoliina Pohjoiskangas, Joonas Ahola, Esko Kytölä, Onni Nissinen, Santeri Kinnunen, Lauri Uusisalo, Antton Noponen, Miikka Vehkalampi, Paulus Muli, Otto Humalajoki ja Tuomas Vallivaara.

Pronssimerkin lauloi 17 oppilasta: Mette Peltola, Laura Pohjoiskangas, Saana Keisala, Roni Eteläkari, Albert Humalajoki, Vilma Viertamo, Minja Peltola, Jenna Kärki, Silja Honkonen, Julia POikola, Julius Poikola, Toni Pölkki, Juho Honkonen, Perttu Uusisalo, Mikael Mäntynen, Jaakko Keisala ja Samuli Kotilainen.

Virsimerkin myöntää Suomen Kirkkomusiikkiliitto ja merkin mukana saa myös kunniakirjan.
Lämpimät onnittelut kaikille merkin suorittaneille ja kiitokset ihan jokaiselle oppilaalle ja opettajalle. Virressä on todella voimaa ja yhdessä laulamisen ilo ja riemu on valtava, sen tulimme vuoden varrella huomaamaan. Virsi soikoon edelleenkin!