Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogit

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Kulttuurituulahdus

11.9.2010 Riitta Raivio

Luokkamme sai mukavia yllätysvieraita, kun Riitta ja Eki Holmberg toivat maltalaiset perhetuttavansa tutustumaan Nopolan kouluun.

Tokaluokan aamuryhmäläiset saivat kokea todellista kulttuurien vaihtoa ja kielikylpyä, sillä vieraanamme piipahtivat Riitan ja Ekin mukana Camillerin perhe Maltalta. Perheen 7- ja 10- vuotiaat pojat Clive ja Kurt olivat valmistautuneet pitämään esittelyn itsestään ja koulunkäynnistä kotimaassaan. Englannin kieli taipui pojilta oikein mallikkaasti, sillä sitä harjoitellaan ahkerasti heti ensimmäisestä luokasta lähtien. Niin ja ekaluokka muuten aloitetaan jo viiden vuoden iässä.   

Poikien koulunkäynti tuntui olevan omaamme aika paljon rankempaa. Heidän koulupäivänsä olivat todella pitkiä. Kuuden tunnin päivässä taukoja oli vain kaksi (15 ja 30 minuuttia). Pojat katselivat haikeina oppilaidemme rentoa vaatetusta, sillä Maltalla pukeudutaan viralliseen koulupukuun. Voimme vain kuvitella, miten vaikeaa on pitää valkoinen kauluspaita puhtaana koko päivän. Eikä solmiokaan varmaan niin mukavalta tunnu kovassa helteessä. Pitkän koulupäivän lisäksi pojat kuulemma saavat hurjat määrät läksyjä. Clive ja Kurt olivat kovin kiinnostuneita koulumme ruokailusta ja olikin varmaan ainutlaatuinen kokemus seistä ruokajonossa muiden lasten kanssa. Kotimaassaan pojat pakkaavat aamulla eväsleivät mukaansa, sillä koulussa ei tarjoilla lämmintä ruokaa.   

Perhe tutustutti meitä hieman myös oman maansa kulttuuriin ja nähtävyyksiin. Voi, miten toinen toistaan upeampia maisemia ja rakennuksia...
Olipa kerrassaan mukava tutustua reippaisiin ja tomeriin poikiin ja koko Camillerin perheeseen.Kiitos paljon Riitalle ja Ekille tästä mahdollisuudesta. 

Nopolan toput