Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

HAUSKA KESÄVIERAS

Taavi osoittautui myös oikeaksi linssiluteeksi.....



Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Talvi koputtelee ovella

25.10.2012 Eki Holmberg

Kesä oli, syksy tuli ja talvikin jo koputtelee ovella. Vettä on tullut liiankin kanssa, mutta on niitä ollut kauniitakin päiviä.

Syksyn tultua jatkuivat Kyyjärven kameraseuran kerhoillat  totuttuun tapaan joka toinen tiistai-ilta. Tuttu porukka , mutta on joukkoon "uskaltautunut" uusikin näppäilijä. Vaikka kesä oli monen mielestä yhtä ja jatkuvaa sadetta, oli joukossa myös aurinkoista . Itse asiassa ei kuvausharrastus säätä katso tai kaihda. Kesän ohella myös värikäs syksy alkaa olla takana ja edessä on  harmaa rospuuttoaika.Ei pidä kuitenkaan säikähtää, kyllä kuva-aiheita löytyy. Sopivat kamppeet päälle ja ulos loskaan . Sieltä ne aiheet löytyvät ja niittä on sitten mukava katsella  sisällä  lämpimässä.Tämä "digiaika" on siitä mukava ,että kuvat on kohtuullisen helppo siirtää tietokoneelle ja vaikka vähän  käsitellä eli "fotoshopata" niitä oman mielen mukaisiksi.No ,sitä voi tietenkin sanoa jo manipuloinniksi eli kuvan muokkaamiseksi alkuperäisestä.  Tosiasia on kuitenkin se, että kuvia on aina muokattu , se vain on nykytekniikalla hieman helpompaa. Parin viikon kuluttua  tulee kameraseuran vieraaksi luontokuvaaja Hannu Ahonen Tikkakoskelta. Ajatus on ,että hän hieman ohjailee ja opastaa tuon mainitsemani Photoshopin käytössä. Tämä siis  lauantaina 10.11. alkaen klo 09  aamulla  eikä tilaisuuden hintakaan ole mahdoton-ehkä kympin paikkeilla riippuen montako tilaisuuteen saapuu. Paikkana on yläkoulun kuvisluokka. Omia kuvia voi ottaa mukaan ja saada ns. kädestäpitäenopastusta kuvan muokkauksessa.

Tämän jutun lisäkuvissa  voi ihailla mm. Sakari Puttosen Norjassa ottamia kuvia. Lisäksi mukana on seuran uuden jäsenen Laura Audejevin  syyskuvia ja pari Niemisen Esan kuvaa ym. Seuran kerhoillat jatkuvat  joka toinen tiistai klo 19. ja paikkana on yläkoulun kuvisluokka. Mukaan voi tulla milloin vaan eikä se ole välineistä kiinni vaan kiinnostuksesta. Meillä ei myöskään ole ikärjoja. Kuvaus on siitä mukava harrastus ,että se vie tekijänsä ulos  luontoon liikkumaan ja näkemään. Mikään  ns. hikiliikunta se ei tietenkään ole, mutta...

Terveisin Kyy Eki