Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogitVasen valikko

Nimikkolähettiemme, Antti ja Liisa Saarenkedon terveiset Etelä-Sudanista!

Kyyjärven seurakunnan nimikkolähetit, Antti ja Liisa Saarenketo, ovat asettuneet uuteen työkohteeseensa, heinäkuussa itsenäistyneeseen Etelä-Sudaniin. Vastasyntyneellä valtiolla ei ole helppoa, suhteet Pohjois-Sudaniin ovat tulenarat. Tässä on heidän ystäväkirjeensä, joka on päivätty 14.2.2012 Jubassa, Etelä-Sudanin pääkaupungissa.


LaskiainenKinkerit alkoi NoposenahostaPidä minusta kiinni - Muutos konserttitietoihinRaimo Kytölä vihittiin papiksiSeurakunnassa tapahtuu helmikuussa

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Raimo Kytölä vihittiin papiksi

11.2.2012 Riitta Kytölä/Kyyjärven seurakunta

Teologian maisteri Raimo Kytölä sai pappisvihkimyksen Kuopion tuomiokirkossa Kynttilänpäivänä 5.2. Vihkimyksen suoritti Kuopion piispa Wille Riekkinen. Yhtä aikaa Raimon kanssa vihittiin neljä muuta pappia. Pakkanen paukkui -30 asteessa, mutta hengen palo taisi pitää tuoreen pappismiehen sulana!

Joulukuussa teologian maisteriksi valmistunut Raimo Kytölä sai seurakuntapastorin viran Perhosta. Työpaikan saanti eli hienosti sanottuna seurakunnan vokaatio, kutsu johonkin seurakuntaan työhön, on -luonnollisesti sisäisen kutsumuksen ohella- edellytys pappisvihkimykselle. Perhon seurakuntahan kuuluu Oulun hiippakuntaan, joten normaalisti vihkiminen olisi suoritettu siellä. Oulun hiippakunnassa ei nyt kuitenkaan ollut muita vihittäviä, eikä myöskään Lapuan hiippakunnassa, siksi vihkimys tapahtui Kuopiossa. Vasta vihkimyksen jälkeen voi kastaa, vihkiä avioliittoon, siunata hautaan ja jakaa itsenäisesti ehtoollista.

Juhlallisen messun jälkeen lähdimme vastaleivotun papin kanssa Kuopion tuomiokapituliin piispan tarjoamille juhlakahveille. Siellä uusille papeille jaettiin pappeuskirjat. Piispa Riekkiselle tämä oli viimeinen pappisvihkimys Hän jää keväällä eläkkeelle. Pappeja vihitään normaalista kolme kertaa vuodessa eli seuraava vihkimys on toukokuun lopussa.

Raimon pappisvihkimystä olivat Kuopiossa juhlistamassa Raimon kaksi siskoa, Ritva ja Saija sekä heidän perheitään, Riitan vanhemmat ja täti sekä Perhon kirkkoherra Juha Karhulahti vaimonsa Tiinan kanssa, joka toimii Perhon diakonissana. Piispan tarjoamien kahvien jälkeen juhlat jatkuivat ruokailulla sukulaisten kanssa Rossossa. Ruokailun aikana kuultiin runon lausuntaa Raimon Ritva-siskon ja Riitan Aune-tädin esittäminä. Aunen runo, Anna-Mari Kaskisen  "Taivaanrannan maalari" liittyy mukavasti Raimon entiseen ammattiin. Nyt toivomme, että Raimo pappina saisi maalata meille täällä arjen vaivassa kirkkain värein palasen taivasta ja armon ihanuutta! Kiitos kaikille mukana olleille mukavasta juhlasta ja kiitos teillekin, jotka olitte hengessä mukana täällä Kyyjärvellä!

Raimo on jo saarnannut muutaman kerran Perhon kirkossa, mutta varsinainen tulosaarna on sunnuntaina 12.2. kello 10 Perhon kirkossa. Messun jälkeen on kahvit ja tulojuhla. Tervetuloa sinne!